Kravat saçmalığına son!

Kravat saçmalığına son!

Bilindiği gibi kravat, Hırvatlardan batı toplumuna, oradan da batılılaşma hayranlığı sürecinde bize geçmiş gayri milli, boynumuza batı tarafından geçirilmiş esaret kemendi.

Bilindiği gibi kravat, Hırvatlardan batı toplumuna, oradan da batılılaşma hayranlığı sürecinde bize geçmiş gayri milli, boynumuza batı tarafından geçirilmiş esaret kemendi.

Günümüzde de önüne gelen saygın! muteber! görülmek için bu zehirli kemendi boynuna geçiriyor. Adam 70 yaşında emekli olmuş ama boynunda bir kravat, yüzü matruş ortalıkta dolaşıyor. Sakalının altına kravat takanlara da hayret ediyorum. Sanki bu görüntüyle iki dünya anlayışını da idare ediyor gibi bir anlam seziyorum. Kravat takarak muteber olduğunu sanan içi boş tipleri gördükçe Kur’an’da geçen, "Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar sanki dayanmış keresteler gibidirler" hitabı kulaklarımda çınlıyor. 

Bu boyunbağı tez elden resmi kıyafet olmaktan çıkarılarak yerine milli bir kıyafet tarif edilmeli. Devlet ricalinden bunu acilen talep ediyorum. Yunan başbakanı Alexis Çipras kadar olamayacak mıyız yani? İranlılar bile kravat istemeyen hakim yaka gömlek giyiyorlar.

Oysa İskilipli Atıf Hoca Frenk Mukallitliği eseri yüzünden darağacında şehit edildi. Atıf Hoca, şapka devriminden önce yayımlamış olduğu Frenk Mukallitliği ve Şapka risalesinde Müslümanları amel-iman bütünlüğüne davet ediyordu. Müslümanların Müslüman olmayanların kılık kıyafet ve kültürel alışkanlıklarına benzemeye çalışmasının caiz olmadığını söylüyordu.

Bir Müslüman ile Hıristiyanın veya bir Yahudinin kılık kıyafetinden ayırt edilebileceğini, hatta edilmesi gerektiğini savunuyordu. Kendi ifadeleriyle “Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor”du.

Cevdet Tokat / Akit Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum