Kudüs, Filistin'in Başkentidir

Kudüs, Filistin'in Başkentidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanıma girişimlerine tepki göstererek, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi konusunda Amerika’nın denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanıma girişimlerine tepki göstererek, “Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi konusunda Amerika’nın denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir. 1897 Basel Kongresi, 1917 Balfour Deklarasyonu, 1948 İsrail’in devlet ilanı… 120 yıl geçti 1897’nin üzerinden ve 100 yıl sonra dedikleri Büyük İsrail hedefinde 20 yıllık sapma var. Hesapları birileri bozuyor. Şimdi yeni hamle peşindeler. Hiç şüphe olmasın, başaramayacaklar. Ayaktayız. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. 81 ilden, bu tehlikeli girişimden vazgeçilmesi çağrımızı meydanlarda yineleyeceğiz” dedi.

Memur-Sen Artvin teşkilat buluşması, Genel Başkan Ali Yalçın, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Memur-Sen Artvin İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim İnce, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, üyeler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, ABD’nin hukuksuz girişimine sert tepki göstererek, eyleme geçeceklerini söyledi.

Tekere çomağı sokmak durumundayız

“Bu teşkilat büyük olmak zorunda” diyen Yalçın, geçmişten beri yaşanan hadiselerin örgütlü bir mücadelenin o dönemlerde yeterince güçlü olmayışına bağlayarak, “Ama artık Memur-Sen var. Bizler geçmişte yaşananları çok iyi biliyoruz, Memur-Sen olarak, tekere çomak sokmak zorundayız. Onun için Memur-Sen önemli bir hareket, büyütmek lazım, yola devam etmek lazım” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in hiçbir zaman kaosun paydaşı olmadığını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Muhalefet anlayışımız, eğri dediğimizin doğrusunu bulup çıkarmak ve bunu paydaşlarımızla paylaşmaktır. Muhalefet sözde değil, özde olur. Hele hele bizim kültürümüzde, doğruya doğru, eğriye eğri demek muhalefettir. Bunun da ötesinde, eğri dediğinin doğrusunu bulup çıkarmak ve paydaşlarınla paylaşmak senin en büyük sorumluluğundur. Memur-Sen’in durduğu yer burasıdır işte.”

Yalçın, Türkiye’de çalışma hayatının en önemli konularından olan taşeron ve 4/C’lerin 4/B kadrosuna alınması konusunun, önceki gün verilen müjdeyle çözüldüğünü hatırlatarak, “4/C’lilerin sözleşmeli personel statüsüne geçişi; çalışma hayatında, kamu personel sisteminde ve kamu hizmetleri zemininde geçmişten bugüne, kişiden kitleye sorunlar yumağı olan konuların ortak akılla, ortak çalışmayla, sosyal diyalogla, katılımcı anlayışla çözümü konusundaki motivasyonu da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Hayat mücadeledir

Türkiye’nin her zamankinden daha fazla bütünleşmeye, kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Yalçın, küresel operasyonların sıklaştığı, Türkiye’nin mengeneye alınmaya çalışıldığı çok tarihi süreçlerden geçildiğini kaydetti. Hayatın bir mücadeleden ibaret olduğunu belirten Yalçın, mücadelenin sürmesi gerektiğinin altını çizdi. Yalçın, “Bir koşudayız, hayat bir mücadele. Afrika’da her sabah uyanan ceylan, ‘bugün en hızlı koşan aslanı geçmeliyim, hayatta kalmam buna bağlıdır’, uyanan her aslan da sabah, ‘bugün en yavaş koşan ceylanı yakalayabilmeliyim, hayatta kalmam buna bağlı’ der. İşte biz de böyle bir mücadelenin içerisindeyiz, koşmalıyız, mücadelemizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

ABD tehlikeli bir girişimde bulunuyor

Yalçın, Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi çabaları konusunda ABD’nin denemeye çalıştığı girişimin son derece tehlikeli bir ateş olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi konusunda Amerika’nın denemeye çalıştığı girişim son derece tehlikelidir. 1897 Basel Kongresi, 1917 Balfour Deklarasyonu, 1948 İsrail’in devlet ilanı… 120 yıl geçti 1897’nin üzerinden ve 100 yıl sonra dedikleri Büyük İsrail hedefinde 20 yıllık sapma var. Hesapları birileri bozuyor. Şimdi yeni hamle peşindeler. Hiç şüphe olmasın, başaramayacaklar. Ayaktayız. Kudüs, Filistin devletinin başkentidir. 81 ilden, bu tehlikeli girişimden vazgeçilmesi çağrımızı meydanlarda yineleyeceğiz.”

Memur-Sen olarak, bütün teşkilatlara çağrıda bulunduklarını kaydeden Yalçın, 81 ilde tepkilerini dile getireceklerini ve kitlesel açıklamalarla meydanlardan seslerini yükselteceklerini söyledi.

Kocatepe: Memur-Sen her zaman millettin yanındadır

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Memur-Sen’in çalışmalarını takdirle takip ettiklerini dile getirerek, “Memur-Sen, her zaman millî iradeden yana tavrını net bir şekilde ortaya koymuştur. 15 Temmuz’da bunu bir kez daha yakinen gördük. Memur-Sen’e çalışmalarında başarılar diliyorum ve daima milletten yana tavır takındıkları için, emeği ve alın terini savundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

İnce: Güveni kazanıma dönüştürmeye devam edeceğiz

Memur-Sen Artvin İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim İnce ise, üyelerinden aldıkları güçle güveni kazanıma dönüştürdüklerini ifade ederek, sendikal çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini vurguladı.

Okul ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Artvin Merkez Yenimahalle İlkokulu ve Ortaokulu’na ziyarette bulunarak, eğitim çalışanlarıyla görüştü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.