Kürtçe son sırada

Kürtçe son sırada

Seçmeli ders raporu açıklandı. En çok talep matematiğe, en az talep Kürtçe’ye geldi.

 

GAZETE HABERTÜRK
 
Bu yıl açılan imam hatip ortaokullarına 107 bin, lise 1’e 125 bin yeni kayıt yapıldı. Geçen yıl imam hatip liselerinde toplam 268 bin öğrenci okuyordu 
 
MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, 4+4+4 eğitim sistemiyle getirilen seçmeli ders ve imam hatip okullarının sayısını açıkladı. Zararsız’ın açıkladığı verilere göre imam hatiplerin sayısı 1799’a yükseldi. Zararsız, “Şu an itibarıyla bağımsız imam hatip ortaokulu sayısı 700. Bir imam hatip lisesinin bünyesindeki imam hatip ortaokulu sayısı ise 405. İmam hatip lisesi sayısı da 694. İmam hatip ortaokullarının 1. sınıfına 107 bin, imam hatip liselerinin 1. sınıfına ise 125 bin öğrenci kaydoldu” dedi. Geçen yıl 537 imam hatim lisesinde 268 bin 245 öğrenci eğitim görüyordu. 
 
Kürtçe son sırada 
 
* Zararsız’ın açıkladığı ‘seçmeli ders’ raporu sonuçları şöyle: 
 
* Matematik uygulamaları: 495 bin öğrenci. (Matematik dersinin dışında ek olarak geometri bilgisi, simetrik resim çalışmaları, istatistiksel araştırmalar, uzay şekillerinin özelliklerini kullanarak ve farklı formüllerle problem çözme konuları işleniyor.) 
 
* Yabancı dil: 413 bin (Mevcut derslerin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Fransızca, Arapça, Çinçe, Rusça) 
 
* Kuran-ı Kerim: 402 bin (Kuran-ı Kerim’in mesajları ve okunması) 
 
* Hz. Muhammed’in hayatı: 256 bin 
 
* Yaşayan diller ve lehçeler: 21 bin (Kürtçe, Abhazca, Adigece) Zararsız, Kürtçe’nin en az seçilen dersler arasında yer almasını değerlendirirken, “Böyle olması doğal. çünkü belirli bölgelerde konuşuluyor” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.