Kurumlar, 2015/1 KPSS tercihlerini bildirmek için Başbakanlığı bekliyor

Kurumlar, 2015/1 KPSS tercihlerini bildirmek için Başbakanlığı bekliyor

Bütçe Kanunu ile tahsis edilen kadroların kurumsal bazda dağılımı yapılmadığı için, kurumlar, 2015/1 KPSS tercihlerinde alacakları kadroları bildiremiyor

Devlet Personel Başkanlığının, daha önce yayımladığı KPSS takvimine göre, 2015/1 KPSS tercihlerinde kadrolarının yer almasını isteyen kamu kurumlarının 1 Ocak ila 20 Mart arasında bildirimde bulunması gerekiyor. 

Ancak, kurumların kaç personel alacağı, kendilerine tahsis edilen atama izni sayısına bağlıdır. Bütçe Kanunu ile tüm kurumlara 36 bin atama izni verilmiş, bunun 15 bini MEB'e verilmişti. Şuan için 21 bin adet atama izni kalmıştır.

Bir kamu kurumunun, 2015/1 KPSS tercih kılavuzunda kadrosunun yer alabilmesi için, 2015 yılında toplamda kaç atama iznine sahip olduğunu bilmesi gerekmektedir. Tercihlerin bildirimi için 10 gün kalmıştır. Ancak, atama izinlerinin dağılımına dair onay hala çıkmamıştır.

Başbakanlığın, bekleyen binlerce adayı ve planlama yapacak 200'e yakın kamu kurumunu düşünerek, bir an önce atama izni dağılımını yayımlamasında fayda bulunmaktadır.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.