Kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Kuvvetli yağış uyarısı-haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Ege'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Çorum, Amasya ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Ege'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat), yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Balıkesir, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, zamanla bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gaziantep, Kilis, Adıyaman ile Şanlıurfa'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.