KYK'dan "Üniversiteliler Tarikatlara Emanet" Haberi Açıklaması

KYK'dan "Üniversiteliler Tarikatlara Emanet" Haberi Açıklaması

Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, Üniversiteliler tarikatlara emanet haberleriyle ilgili açıklama yaptı

Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu, Üniversiteliler tarikatlara emanet haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

İşte KYK'nın yaptığı açıklama:

Cumhuriyet Gazetesi'nin 23.10.2017 tarihli nüshasının birinci sayfasının manşet bölümünde yayınlanan "Üniversiteliler tarikatlara emanet!" başlıklı haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Kurumumuz, geleceğimizin teminatı olan yükseköğrenim öğrencilerimiz için tüm imkanları seferber etmektedir. Öğrencilerimizin, eğitim hayatları boyunca daha rahat ve huzurlu bir şekilde barınmalarını, devlet güvencesi altında öğrencilerimize hizmet edilmesini esas alan Kurumumuz, yurt kalite ve hizmet standartları çerçevesinde tesisler inşa etmektedir. 23 Ekim 2017 tarihi itibariyle, Kurumumuz yurtlarına başvuruda bulunan öğrencilerimizin %74,25'i yerleştirilmiş; devlet güvencesiyle eğitim hayatlarına devam etmelerine katkı sağlanmış olup yedek sıralaması yerleştirmeleri işlemleri sürmektedir. Bununla birlikte ülkemizin bütün illerinde olduğu gibi, Afyonkarahisar il ve ilçelerimizde de yurtların açılma ve öğrencilerin yerleştirilme işlemleri hızlı bir şekilde devam etmektedir.

667 sayılı KHK ile Kurumumuza geçici tahsisi yapılan habere konu bina, Bolvadin ilçesinde bulunan yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma mağduriyetini hızlı bir şekilde önlemek amacıyla 07.02.2017 tarihinde hizmete açılmış olup yurt standartlarımızı karşılamadığı tespit edilerek eğitim dönemi bitiminde Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmesi sağlanmıştır. Yeni dönem öncesinde yurtta bulunan öğrencilere ve ailelerine gerekli bilgilendirme yapılmış olup, yurt ücretlerinin kalan kısmı ve güvence bedelleri taraflarına iade edilmiştir.

Bolvadin ilçesinde son hazırlıkları yapılan 750 yatak kapasiteli yurdumuz Kasım ayı içerisinde hizmete açılacaktır. 4 kişilik odalardan oluşan yüksek standartlı bu yurdumuzda eğitsel, sportif ve kültürel faaliyetlere elverişli sosyal alanlar bulunmaktadır. Öğrencilerimizin serbest zamanlarını daha nitelikli olarak değerlendirmelerini sağlayacak yurdumuzda ayrıca engelli öğrencilerimiz için tasarlanmış 2 kişilik odalar da yer almaktadır.

Afyonkarahisar ilinde toplam 5 bin 806 öğrenci yurtlarımıza başvurmuş olup, bu öğrencilerin %97,86'sı olan 5 bin 682 öğrenci yurtlarımıza yerleştirilmiştir. Ayrıca yapımı hızla devam eden 500 kişilik yurt binamızı 2018 yılında öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlamaktayız. 
Görüldüğü üzere, Kurumumuzu yıpratmaya ve kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemeye yönelik olduğu anlaşılan maksatlı haberin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.