Latif Selvi: Eğitim-Bir-Sen Çözüm Yolu Gösteriyor

Latif Selvi: Eğitim-Bir-Sen Çözüm Yolu Gösteriyor

Ankara 5 No’lu Şube’nin Ayaş’ta düzenlediği temsilciler toplantısında konuşan Latif Selvi, eğitimin ömür boyu süren, sürmesi gereken bir eylem olduğunu belirterek, “Bir ülkenin geleceği, çocuklarının, gençlerinin gördüğü, göreceği eğitime bağlıdır.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, örgütlü mücadele olmadan amaca ulaşmanın mümkün olmadığını ifade ederek, “Elde ettiğimiz kazanımlar, örgütlü mücadelemizin eseridir. Geldiğimiz bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur. Yaptığı şeylerle yetinmeyen, bugün daha iyisini yapmaya çalışan, yarına ilişkin planlama yapan bir teşkilat olarak, ter akıtarak, el ele vererek, omuz omuza geldiğimiz bu noktayı asla yeterli görmüyoruz. Bizim davamız, her türlü gündelik hesap ve çekişmenin ötesinde millet ve medeniyet davasıdır. Çalışmalarımızı bu anlayış doğrultusunda sürdürüyoruz” dedi.



Ankara 5 No’lu Şube’nin Ayaş’ta düzenlediği temsilciler toplantısında konuşan Latif Selvi, eğitimin ömür boyu süren, sürmesi gereken bir eylem olduğunu belirterek, “Bir ülkenin geleceği, çocuklarının, gençlerinin gördüğü, göreceği eğitime bağlıdır. Bu durum, sendikalar ve tüm sivil toplum kuruluşları için de geçerlidir. Yaptığımız işte başarılı olmak istiyorsak, çalıştığımız alan hakkında bilgi sahibi olmalı, kendimizi sürekli yenilemeli, geliştirmeliyiz. Bu tür toplantılar, bu anlamda önemli ve gereklidir” şeklinde konuştu.

Çalışmalarımızla çözümün yolunu gösteriyoruz

Eğitim hizmet kolunda faaliyet yürüten bir sendika olarak, temsil ettikleri kesimin, eğitim çalışanlarının özlük haklarını korumanın, emeklerinin karşılığını almalarını sağlamanın, sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın, onlar adına kazanım temin etmenin sorumluluğunu taşıdıklarını kaydeden Selvi, “Çeyrek asırlık zaman zarfında verdiğimiz mücadelenin, gösterdiğimiz çabanın, harcadığımız emeğin karşılığı olmak üzere, bugün eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikayız. Onlarca kazanıma imza attık. Çok sayıda sorunun çözümünü sağladık. Yaptığımız bilimsel çalışmalarla, sunduğumuz önerilerle çözümün yolunu gösterdik” ifadelerini kullandı.



Özlük ve özgürlük mücadelesinin yanı sıra, Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme raporu, Kılık-Kıyafet raporu, Beşinci Sınıfın Yabancı Dil Dersi Ağırlıklı Hale Getirilmesi: Zorluklar, Riskler ve Alternatifler başlıklı çalışma, Öğretmenlik Mesleği ve Mesleğin Statüsü araştırması, Gecikmiş Bir Reform: Müfredatın Demokratikleştirilmesi raporu gibi, kayda değer çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Selvi, şunları söyledi:

“Bugünün ve geleceğin nesillerini yetiştirmenin en değerli yatırım olduğunun bilincindeyiz. Eğitim çalışanlarının sosyal ve özlük haklarının yanı sıra eğitim meselemizle ilgili araştırma ve arayışlara dönük çalışmalar yapmayı da sorumluluklarımız arasında görüyoruz. Yaptığımız araştırmalar, başarılı bir eğitim faaliyetinin maddi, fiziki iyileşmenin manevi tahkimatla desteklenmesi mecburiyetini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Onun için yeni bir müfredat çalışması yaptık. Çocuklarımıza öğreteceğimiz bilgi, kazandıracağımız ruh, felsefe, hayat görüşü, edinmelerini istediğimiz kimlik, kişilik müfredatla ilgili olduğu için bu konuyu önemsiyoruz. Öğrencileri detaylarda boğmayan; araştıran, soran, sorgulayan, eleştiren, toplumunun değerlerini bilen, dünyayı okuyabilen gençlerin yetişmesini sağlayan bir müfredatın hazırlanması için elimizden geleni yapacağız.”



 

Okuyucu: Temsilcilerimizle bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Ayhan Okuyucu ise, bütün zorluklara rağmen yılmadan sendikal çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, “Üyelerimiz ve temsilcilerimizle bir araya gelerek istişarelerde bulunuyoruz. Bundan sonra daha sık toplanarak tecrübe paylaşımında bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 




Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.