Latif Selvi: Eğitim-Bir-Sen, Mağdur Edilenlerin Sendikası

Latif Selvi: Eğitim-Bir-Sen, Mağdur Edilenlerin Sendikası

Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binası, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticilerinin katılımıyla...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikaların hakları yenilenlerin, mağdur edilenlerin bir araya gelerek, dayanışarak haklarını aradıkları bir zeminin adresi olduğunu ifade ederek, “Sendikacılığa yeni bir soluk getiren, kuruluşundan bu yana milletin ve kamu görevlilerinin yanında yer alan, nitelikli işlere imza atan, eğitim çalışanları adına onlarca kazanım elde eden bir sendikayız. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da haktan, adaletten, özgürlüklerden, mazlum ve mağdurdan yana çalışmalarımızı, tavrımızı ve duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız. Gelir dağılımındaki adaletsizlik başta olmak üzere, her türlü haksızlık ve hukuksuzlukla mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğer başarılı ve kalıcı olmak istiyorsak, örgütlü yapımızı daha da güçlendirmeliyiz” dedi.

Memur-Sen Erzincan İl Temsilciliği’nin yeni hizmet binası, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticilerinin katılımıyla açıldı.

 

Mekânlar, daha iyi ve kaliteli hizmet için önemlidir

Açılış töreninde konuşan Latif Selvi, sendika olarak, bütün şubelerinin mülkiyeti kendilerine ait hizmet binalarına kavuşmalarını önemsediklerini kaydederek, “Mekânlar, daha iyi ve kaliteli hizmet için önemlidir. İnşallah yakın bir zamanda bütün şubelerimiz, mülkiyeti kendilerine ait olan hizmet binalarına kavuşacaklardır” şeklinde konuştu.



 

Başarının yolu birlik ve beraberlikten, örgütlü yapımızı daha da güçlendirmekten geçiyor

Örgütlenmenin önemine dikkat çeken Selvi, sorunları çözmenin, haksızlıkları gidermenin, ‘ben de varım’ demenin yolunun örgütlenmekten geçtiğini söyledi.

Sendikaların, hakları yenilenlerin, mağdur edilenlerin bir araya gelerek, dayanışma içinde haklarını aradıkları bir zeminin adresi olduğunu vurgulayan Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak, bu alana, sendikacılığa yeni bir soluk getirdik. Kavga zemininde rekabet değil, rekabet zemininde hizmet anlayışıyla yola çıktık. Kuruluşumuzdan bu yana hep milletin ve kamu görevlilerinin yanında yer aldık. Daha iyi bir gelecek için nitelikli işlere imza atmanın derdinde ve çabasında olduk, eğitim çalışanları adına onlarca kazanım elde ettik. Bunun sonucunda da bugün 420 bin 149 üye sayısıyla eğitim hizmet kolunun genel yetkili sendikası ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da haktan, adaletten, özgürlüklerden, mazlum ve mağdurdan yana çalışmalarımızı, tavrımızı ve duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız. Gelir dağılımındaki adaletsizlik başta olmak üzere, her türlü haksızlık ve hukuksuzlukla mücadele etmeye devam edeceğiz. Başarmak, başarımızı kalıcı hale getirmek istiyorsak, kenetlenmeli, birlik ve beraberliğimizi, örgütlü yapımızı daha da güçlendirmeliyiz.”
 


 

Örnek: Bu güzel mekânı teşkilatımıza kazandırdığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek, “Bu güzel mekânı teşkilatımıza kazandırdığı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Memur-Sen, milletin milli ve manevi değerleriyle beslenen, Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye kendini adamış Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür” diye konuştu.



 

Gül: Mutluyuz

Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nebi Gül ise, böyle bir hizmet binasına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.



Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk’ün de bir selamlama konuşması yaptığı törende, hizmet binası dualarla açıldı.

Başbağlar katliamında hayatını kaybedenler için anma töreni

Latif Selvi, 5 Temmuz 1993’te teröristlerce katledilen 33 kişi için Başbağlar’daki Kültür Evi önünde düzenlenen anma törenine de katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Erzurum Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve köy sakinlerinin hazır bulunduğu anma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Başbağlar Şehitlik Anıtı ziyaret edilerek, dualar edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum