Latif Selvi: Eğitimde değişim şart

Latif Selvi: Eğitimde değişim şart

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitimde yeni bir bakış açısına, bir yenileşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, eğitimde yeni bir bakış açısına, bir yenileşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstanbul 2 No’lu Şube işyeri temsilcileri eğitim ve istişare toplantısı, Topkapı Eresin Hotel’de yapıldı. Şube Başkanı Rıfat Kavak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Latif Selvi, sendika olarak teşkilat eğitimine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Nicelik olarak da, nitelik olarak da güçlü olmalıyız. Güçlü olmayı, emeği değerli kılmak, ekmeğimizi artırmak, haklarımızı çoğaltmak, korumak noktasında yürüttüğümüz, yürüteceğimiz mücadelenin etkili sonuçlar doğurmasının aracı olarak görüyoruz. Büyümeye devam ederken, alanımızda uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma süreçlerimizi de tamamlamak zorundayız” dedi.




Emek mücadelesinin zirve hareketi olarak daha da büyümeliyiz

İnsanı baz alan ve erdemi kuşanan, medeniyetle bağlarını yeniden inşa, emeğinin hakkını, hakkına düşen ekmek payını alma mücadelesinin zirve hareketi olarak daha da büyümeleri ve güçlenmeleri gerektiğini vurgulayan Selvi, “Memur-Sen olarak 1 milyon, Eğitim-Bir-Sen olarak 400 bin üye hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı artırmalıyız. Bu hedefe ulaşmak teşkilatımız için hiç de zor değildir. 15 Mayıs’a kadar belirlediğimiz hedefe ulaşacağımıza inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Sorunların giderilebilmesi için seferber olmak durumundayız

Eğitim-Bir-Sen olarak 365 bin üyeye ulaştıklarını kaydeden Selvi, şöyle konuştu: “Bu 365 bin beynin bir araya geldiği eğitimde yeni bir bakış açısına ihtiyaç var. Eğitimde bir yenileşme lazım. Yapılan reformlara rağmen hâlâ değiştirilemeyen ve kronikleşen sorunların ve yapıların olduğunu görüyoruz. Bunların başında da müfredatta ve ders kitaplarında öğrencileri dünyadaki değişimlere değil, ideolojiye göre yetiştiren yönlendirmeler gelmektedir. Kimseye kendimizi beğendirmek için değil, bir ihtiyacı ortaya koyabilmek ve netice itibarıyla yaşanan sorunların giderilebilmesi için seferber olmak durumundayız.”

 

 

Herkesin insanca bir hayat sürdürmesi için çalışıyoruz

“Hepimiz insanca bir hayat kalitesine sahip bir ortama kavuşmalıyız” diyen Selvi, “Sendika olarak bunun için çalışıyor, çaba harcıyoruz. Biz yeni bir bakış açısını ortaya koyabilmek için ülkemizde sendikal faaliyete başlamış, çalışma ve insan hayatında bir şeyleri değiştirebilmenin mücadelesine girmiş bir grup gönüldaşın yolunu ve çizgisini devam ettiren bir hareketiz. Onun için insanlığa yeni bir soluk gelecekse, bir şeyler değişecekse, bu bizlerin mücadelesi sayesinde olacaktır. İnsanlığın potansiyeli burada, Eğitim-Bir-Sen teşkilatında mevcuttur” diye konuştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.