Latif Selvi: İnsanlığın sesi olmaya devam edeceğiz

Latif Selvi: İnsanlığın sesi olmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Halep’te ateşkese uyulmasını istediklerini ifade ederek, “Halep’te yaşanan insanlık dramına vicdanı olan hiç kimsenin onay vermesi mümkün değildir. Bunun için de en azından bir insani yardım koridorunun

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Halep’te ateşkese uyulmasını istediklerini ifade ederek, “Halep’te yaşanan insanlık dramına vicdanı olan hiç kimsenin onay vermesi mümkün değildir. Bunun için de en azından bir insani yardım koridorunun açılması, oraya yardımların ulaşması, oradan ayrılmak isteyen kadın, ihtiyar, hasta, çocuk, her kim varsa, daha güvenli bir yere gitmelerine imkân verilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin bu husustaki kararlığının çok yerinde olduğu kanaatindeyim. Sendika olarak, insanlığın, mazlum ve mağdurların sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.



 

Hakça paylaşım için mücadele ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi’nin öğretmenevinde düzenlediği il divan toplantısında konuşan Latif Selvi, ülke kaynaklarının adil paylaşım mantığıyla yönetilmesi için uğraştıklarını belirterek, “Birçok sorunun adil paylaşımın olmamasından kaynaklandığına inanıyoruz. Bu nedenle, adil bir paylaşımın, hakça bölüşümün olması için mücadele ediyoruz. Biz aldığımız görev ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarak diyaloğu elden bırakmadan, başımız dik bir şekilde, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da doğru bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklarla mücadele etmeye var gücümüzle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 


Eğitimli bir toplumun geleceği aydınlık olur

Sağlam temeller üzerine kurulmuş, eğitimli bir toplumun geleceğinin aydınlık olduğunu kaydeden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birlik ve beraberliğimizin teminatı olacak bir anlayışı hâkim kılmalıyız. Bu da eğitimle, eğitimcilerle mümkündür. Bu nedenle, okullarda boş ders kalmamalı ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenler olmalıdır. Eğitimde fırsat eşitliği ve başarı sağlanmak isteniyorsa, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir.”
 


İnsanlık dışı saldırılar sona erdirilsin

Başta Halep olmak üzere, İslam coğrafyasında akan kanın durmasını, dökülen gözyaşlarının dinmesini, mezalimin son bulmasını istediklerini dile getiren Selvi, “Halep’te ateşkese uyulmasını istiyoruz. Halep’te yaşanan insanlık dramına vicdanı olan hiç kimsenin onay vermesi mümkün değildir. Bunun için de en azından bir insani yardım koridorunun açılması, oraya yardımların ulaşması, oradan ayrılmak isteyen kadın, ihtiyar, hasta, çocuk, her kim varsa, bunlarında o hain saldırıların hedefi olan yerden ayrılıp daha güvenli bir bölgeye gitmelerine imkân verilmesi gerekmektedir. Biz bu konuda kararlıyız. İnsanlık dışı saldırıların sona erdirilmesini istiyoruz. Bu hususta Türkiye’nin kararlığının çok yerinde olduğu kanaatindeyim. Millet olarak da, vicdan yoksunu saldırganların yaptıklarını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 



Cilvegözü Sınır Kapısı’nda olacağız

Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptıklarını, protesto yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, yardım seferberliği başlattıklarını söyleyen Latif Selvi, “Cumartesi günü Cilvegözü Sınır Kapısı’nda, teşkilat mensuplarımızın katılımıyla Memur-Sen’e ait 150 TIR ve bunun dışında da insani yardım kuruluşlarının da katkısıyla gelecek yardımların ulaşması için ‘Halep’e Yol Açın’ eylemine katılacağız” diye konuştu.

Halep konusunda uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleştiren Selvi, şimdiye kadar olduğu gibi, bugün de, yarın da mazlumların ve mağdurların yanında yer almaya, insanlığın vicdanını harekete geçirmek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.


Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik ise, ilde gerçekleştirdikleri sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Çelik, bin 350 olan üye sayılarını 15 Mayıs’a kadar bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ziyaretler

Latif Selvi, Sinop Şube yönetimiyle birlikte Vali Hasan İpek’i, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ı ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. 





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.