Liselerde Bütün Yazılılar Ortak Yapılacak

Liselerde Bütün Yazılılar Ortak Yapılacak

Liselerde Bütün Yazılılar Ortak Yapılacak

MEB Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı. Çok önemli değişikliklerden biri de ortak sınavlarla ilgilidir. Aynı derse giren bütün öğretmenler yazılılarını artık ortak yapacak.  
ORTAK SINAVLAR
b) Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.
 
YORUM: Önceki yönetmeliğe göre sınavların en az biri ortak yapılıyordu. Artık aynı dersleri okutan öğretmenler bütün sınavları ortak yapacak. Uygulamada sıkıntılar yaşanabilir. Bir dersi bütün şubelerde (Mesela 10. sınıf) aynı öğretmen okutuyorsa ortak yapması öğretmenin lehine olur. Ayrı ayrı soru hazırlamamış olur. Yine birden fazla öğretmen varsa da ayrı ayrı soru hazırlamadan kurtulabilirler.
 
Zeki KARA
Eğitimci-Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.