Liselerin çoğu yine dolmadı

Liselerin çoğu yine dolmadı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) çerçevesinde liselere yerleştirmede nakil dönemi, haftalık periyotlarla devam ediyor.

Mine Özdemir

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) çerçevesinde liselere yerleştirmede nakil dönemi, haftalık periyotlarla devam ediyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) e-okul üzerinden dün açıkladığı nakil sonuçlarına göre Galatasaray, Kabataş, Kadıköy Anadolu gibi gözde liseler de dahil, okulların büyük çoğunluğunda boş kontenjan bulunuyor. İstanbul Lisesi 495,74, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi de 486,03 nakil taban puanıyla kontenjanlarını doldurdu.

 

Ek nakil süresi bitti

MEB'in TEOG çerçevesinde istemedikleri ya da evlerinden uzak okullara yerleştirilen 9. sınıf öğrencilere, evlerine yakın liselere nakillerini yaptırabilmeleri için verdiği ek nakil süresi sona erdi. Ancak öğrenciler, puanlarının yettiği ve boş kontenjanı olan liselere haftalık periyotlarda nakil başvurularını yapabilecekler. Türkiye genelindeki boş kontenjanlar hakkında bilgi vermeyen MEB 17 Ekim Cuma gecesi bazı liselerdeki boş kontenjan sayılarını açıkladı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.