Liseli Gençler Davam'ı Okuyor

Liseli Gençler Davam'ı Okuyor

'Liseli Gençler Davam'ı Okuyor' Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Memur-Sen ve Milli Gazete Ankara Temsilciliği iş birliği ile yapılan “Liseli Gençler Davam’ı Okuyor” isimli kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle verildi.
 
Yarışmada ‘Şahidim’ isimli kompozisyonu ile 1’inci olan Bursa BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mehmet Yağız’a ödülünü Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu verdi.
 
Medeniyet Mücadelesi ve Erbakan Hoca
 
Programda konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın liderlik yaparken dayandığı temel zeminin medeniyet değerlerimiz ve maneviyat dünyamız olduğunu söyledi. Erbakan’ın davasının “Hak” davası olduğunun altını çizen Gündoğdu, “Hocamızın davası, Siyonizm ile kavgasıdır. Bu dava bir medeniyet mücadelesidir. Erbakan Hocamız, Batı kapitalizminin yıprattığı ve  yozlaştırdığı değerlerimizi yeniden inşa etme mücadelesi vermiştir” dedi.


 
Davam kitabının içeriğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Konu ‘Davam’ kitabı değil. Hak yolunda, batıl ile mücadele ederek, yaradılışın gereğini yerine getirme, eşrefi mahlûkat hakkını verme davasıdır.  Bu dava hocamızla başlamadı, Hz. Âdem ile başladı. Hz. İbrahim’in ateşine odun taşıyan kargalar olurken, su taşıyan serçelerde vardı. Bu fikriyatı çok iyi anlamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Çarpık Anlayış Çarpık Kurumlar Üretti
 
“Demokrasi kavramının içi tamamen boşaltıldı” diyen Gündoğdu, şunları söyledi: “Hocamız, siyasetle davamıza hizmet etme çığırını açan adamdır. Çünkü başlattığı süreç, siyasi bir kavram olarak demokrasinin, demokratik sistem içerisinde en iyisi olduğu için değil, çoğunlukla yönetme sanatı ve hak ile yönetme anlayışına dönüştürdüğü için benimsemiştir. Bu çok önemlidir. Biz demokrasiyi Batı’dan, laikliği Fransa’dan aldık. Ama bizdeki laiklik, Sütçü İmam’ın torunlarını üniversitede dövdüren laikliktir.  Batı demokrasiyi bize verirken, İslam medeniyetinin öne çıktığı konularda onu dövdürmenin ipuçlarını yerli temsilcilerine, yani ‘İttihat ve Terakkicilere’ verdi. Tek tip insan yetiştirme görevini de temsilcilerine verdi. Çarpık anlayışla birlikte HSYK, YAŞ, MGK ve YÖK gibi kurumlara, millete rağmen, milleti dövme yetkisi verilmiş oldu.”


 
Davamız Gençler Vesilesi ile Geleceğe Taşınacak
 
Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz ve ekibine çalışmalarından ötürü teşekkür eden Gündoğdu, kitap konusu kendisine açıldığı zaman heyecanlandığını dile getirerek, “Davamız kitabı gençlerimizin okuması, bilmesi, öğrenmesi gereken bilgilerle yoğrulmuştur. Sivil toplum örgütleri ve gençlerimiz bundan faydalanmalıdır. Çünkü kitapta davanın unutulmaz sahneleri çok titiz bir şekilde aktarılmıştır. Biz yapsaydık ancak bu kadar olurdu. Onun için de biz yaptık diyorum. Buradaki bizliği bütünleştirerek söylüyorum, çünkü bu bizim ortak mirasımızdır. Bu mirası yaşatarak gelecek nesillere aktarmamız, medeniyet davamızın yürümesine de katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
 
Gündoğdu, Davam kitabının hazırlanmasında ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


 
Yarışmanın Birincisi Ödülünü Gündoğdu’dan Aldı
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan ve Milli Gazete Yazarı Abdülkadir Özkan’ın da birer konuşma yaptığı ödül töreninde, yarışmada dereceye girenlere plaket verilirken, 3’üncüye akıllı telefon, 2’inciye tablet, 1’inciye ise diz üstü bilgisayar hediye edildi. Yarışmada ‘Şahidim’ isimli kompozisyonu ile 1’inci olan Bursa BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi’nden Mehmet Yağız’a ödülünü Genel Başkan Ahmet Gündoğdu verdi.
 
Ankara Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Şamil Seferoğlu ise ‘Ne Yaptıysa Allah Rızası İçin Yaptı’ başlıklı eseriyle 2’inci oldu. Seferoğlu, ödülünü AGD Genel Başkanı Salih Turhan’ın elinden aldı. Düzce Arsal Anadolu Lisesi’nden Nuray Öz ise ‘Kaybedilenin Kıymetinde Davam’ başlıklı eseriyle yarışmanın 3’üncüsü oldu. Öz’e ödülü Milli Gazete Yazarı Abdülkadir Özkan takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.