Liselinin bu yaptığı pes dedirtti

Liselinin bu yaptığı pes dedirtti

ADAPAZARI’nda 600 öğrencinin eğitim gördüğü bir lisede, son 2 yıldır ilk 5’e giren 17 yaşındaki T.A.E.’nin, okul müdür yardımcısı olan babasının ’e-okul şifresi’ ile okul kayıtlarına girerek notlarında düzeltme yaptığı,...

 600 öğrencinin eğitim gördüğü bir lisede, son 2 yıldır ilk 5’e giren 17 yaşındaki T.A.E.’nin, okul müdür yardımcısı olan babasının ’e-okul şifresi’ ile okul kayıtlarına girerek notlarında düzeltme yaptığı, kendi notunu yükseltirken, 300’e yakın öğrencinin notlarını ise düşürdüğü ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihbar hattı 147’ye gelen ihbar üzerine soruşturma başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin araştırmasıyla ortaya çıkan skandalın ardından liseli genç başka okula gönderilirken, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı olayla ilgili incelemenin sürdüğünü belirtti.

VELİNİN İHBARI ORTAYA ÇIKARDI


Sakarya Eğitim camiasında şaşkınlık yaratan olay, Adapazarı’nda bulunan bir lisede 2011- 2012 karne döneminde bir velinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihbar hattı 147’ye yaptığı telefon ihbarı üzerine ortaya çıktı. Öğrenci velisi, sınavlarda başarılı olan çocuğunun karne notlarının düşük olduğunu görünce, okulda gidip öğretmenlere çocuğunun sınav notlarının yüksek, ancak karne notlarının düşük olduğunu belirterek itirazda bulundu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bu itiraz sonrasında öğretmenler, sınav notlarında herhangi bir kanaat notu indirimi yapılmadığını söyleyince, öğrenci velisi, okul müdür yardımcısının 2 yıldır 600 öğrenci arasında ilk 5’e giren oğlunun e-okul şifresiyle sisteme girdiğini ve notlarda oynama yaptığını öne sürerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 147 hattına telefonla ihbarda bulundu. İhbarın işleme alınması üzerine, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi. Yapılan incelemede, okul idarecilerinin şifreleriyle sisteme girilip, öğrencilerin notlarıyla oynandığı saptandı.

Müfettiş incelemesinde, okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan M.A.’nın öğrenci olan oğlu T.E.A.’nın, babasının e-okul şifresiyle sisteme girerek kendi notlarını yükselttiği, bazı öğrencilerin de notlarını düşürerek, 2 yıl üst üste 600 öğrenci arasında ilk 5’e girdiği belirlendi. T.E.A.’nın 2009/2010 öğrenim döneminde okul 4’üncüsü, 2010-2011 döneminde ise okul 5’incisi olduğu anlaşıldı.

SİSTEME GİRDİĞİ SAATLER TEK TEK SAPTANDI

İncelemede T.E.A.’nın, okul müdür yardımcısı olan babasının e-okul şifresi ile okulun sistemine girdiği saatler, kendisinden yüksek not alan öğrencilerin notlarında yaptığı düzenlemeler İp adreslerinden tek tek belirlenirken, gencin yaklaşık 300 öğrencinin notu ile oynadığı öne sürüldü.

Liseli gencin okul disiplin kuruluna verdiği ifadede, babasının şifresiyle sisteme girdiğini kabul ettiği, okulda kendisiyle tartışan ve arasının iyi olmadığı öğrencilerin notlarında oynama yaptığını söylediği belirtildi. Yeni öğrenim dönemi öncesi okul disiplin kurulu tarafından önce bir hafta uzaklaştırma cezası alan T.E.A., daha sonra Adapazarı’nda bulunan başka bir liseye gönderildi.

VELİLER TEPKİLİ

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 yıl boyunca babasına ait e-okul şifresini kullanarak okul sistemine giren ve yaklaşık 300 öğrencinin notlarıyla oynadığı öne sürülen öğrencinin verdiği zararı telafi etmenin yollarını ararken, öğrenci velileri de, çocuklarının karne notlarıyla oynanmasının üniversite sınavlarında etkili olacağını belirterek tepki gösterdi.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı olayın üzücü, iddiaların da vahim olduğunu belirterek, "Şu an için diyebileceğim incelemenin sürdüğü. Geçmişe yönelik de okulda ögrencilerin notlarında araştırma yapıyoruz" dedi.

 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.