Liyakat sahibi emekli veya ayrılan memurlara geri dönüş

Liyakat sahibi emekli veya ayrılan memurlara geri dönüş

Darbe girişiminin ardından yeniden gündeme gelen 'ehliyet-liyakat' hükümetin 2018 yılı programına da girdi. Buna göre, emekli olan veya görevinden ayrılan liyakat sahibi kişilerin kamuda gönüllü ve ücretli olarak çalışabilmelerine yönelik mekanizmalar...

Hükümetin 2018 yılı programında yer alan bilgilere göre kamu kurum ve kuruluşlarında etkili insan kaynakları planlaması kapsamında, esnek çalışma modelleri geliştirilecek.

Emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi kişilerin kamuda gönüllü ve ücretli olarak çalışabilmelerine yönelik mekanizmalar oluşturulması için çalışmalar başlatılacak.

Programdaki hedefler arasında "kamuda hizmet kalitesi ve personel verimliliğini yükseltecek bir insan kaynağı yönetim modeli oluşturulması" da yer alıyor. Programda, görevde yükselme konusunun mevzuatta açık ve yeterli şekilde tanımlanmamış olması, personelin kurum ve kuruluşlar arasında dengesiz dağılımı, personel ve ücret düzeyinin hizmet gerekleriyle uyumsuzluğu kamu personel sisteminde göze çarpan sorunlar olarak sıralanıyor. Yapılacak düzenlemelerle kamuda verimlilik, liyakat, kariyer ve adalet ilkelerini temel alan ve çalışanların mali ve sosyal haklarını gözeten insan kaynakları yönetim modeli oluşturulması amaçlanırken, topluma kaliteli hizmet sunan, değişen koşullara uyum yeteneği yüksek, daha verimli, şeffaf ve adil bir kamu personel sistemi oluşturulması amaçlanıyor.

Programda 2018'de kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma modelleri için hazırlık çalışmalarının başlatılacağına da yer veriliyor. Emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi kişilerin kamuda gönüllü ve ücretli olarak çalışabilmelerine yönelik mekanizmalar oluşturulması için adım atılması da yapılacaklar arasında.

109 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Darbe girişiminin yıl dönümünde açıklanan verilere göre kalkışma sonrası ilan edilen OHAL'de çıkarılan KHK'larla 142 bin 648 kişi kamudan ihraç edilmişti. Bu kişilerin 33 bin 506'sı görevine iade edildi. En az 109 bin 142 kişi kamudan atılmış oldu. En kapsamlı ihraçlar Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yaşandı.

Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.