LYS kolay başladı

LYS kolay başladı

ÜNİVERSİTEYE girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ilk oturumu olan Sosyal Bilimler testleri dün yapıldı.

ÖSYM henüz soruları yayınlamadı. Fen Bilimleri Dershanesi'nden Cihan Yeşilyurt, Fem Yayınları'ndan Faruk Ardıç ile Final Eğitim Kurumları'ndan Celil Vardar'ın aday yorumları üzerinden LYS-4 değerlendirmesi şöyle:

Tarih: Sorular kısa metinlerden oluştu. Soğuk savaş, kronoloji, Atatürk dönemi eğitimi ile ilgili sorular biraz daha zordu. Genel anlamda zorlayan bir sınav olmadı.

Coğrafya-2: Daha çok harita ve iklim bilgisi ile ilgili sorulardan oluştu. Şekilli ve uzun sorular yer aldı. Zorlayıcı soru yoktu.

 

Felsefe grubu: Psikoloji soruları yoruma dayalı, kolay paragraflardan oluştu. Sosyoloji, uzun ama kolaydı. Pozitif ayrımcılıkla ilgili soruda seçenekler birbirine yakın olduğu için öğrenciler çelişkiye düştü. Mantık, öğrencileri zorladı.

 

Din kültürü: Karmaşık ve seçenekler birbirine çok yakın olduğu için öğrenciler zorlandı.

Sırada matematik ve dil var

 

Toplam 953 bin 280 adayın iyi bir üniversiteye girmek için yarıştığı LYS'ler bugün iki oturumla devam edecek. Adaylar önce saat 10.00'da başlayacak LYS-1'e (Matematik) katılacak. Öğleden sonra 14.30'da da LYS-5 (Yabancı Dil) yapılacak. Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde uygulanacak sınav 120 dakika sürecek. Sınav 20 ve 21 Haziran'da da LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) ile devam edecek.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.