LYS Sınav Duası (2016) - Nihat Hatipoğlu Sınav başarı duaları, sınavdan önce hangi dualar okunur?

LYS Sınav Duası (2016) - Nihat Hatipoğlu Sınav başarı duaları, sınavdan önce hangi dualar okunur?

LYS Sınav Duası (2016) - (Nihat Hatipoğlu) Sınav başarı duaları, sınavdan önce hangi dualar okunur? Sınav başarı duaları, sınavdan önce hangi dualar okunur? - LYS Sınav Duası (2016) - (Nihat Hatipoğlu) lys sınavına girmeden önce okunacak dua

Binlerce öğrenci yarın LYS'ye girecek. Öğrenciler üniversiteye girişin ilk aşaması olan LYS için günlerdir ders çalışıyor. Bir işte başarılı olmanın yolu önce çalışmaktan ardından ise duadan geçiyor. LYS sınavına girerken okunacak dualar azminizi artıracak, Allahın gücünü arkanızda hissetmenizi ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Peki LYS için özel duaları var mı? LYS duaları nelerdir? Nihat Hatipoğlu'nun LYS için özel duası var mıdır?

LYS'ye girmeden okunacak bu dualar öncelikle heyecanınızı yenmek için oldukça önemlidir. Öğrenciler öncelikle şunu bilmelidir: Azim+dua=başarı.

LYS SINAVI ÖNCESİNDE BU DUALARI OKUYUN

Sınavda okunacak dualar sınava giren adayların manevi duygularını yükseltmeklerine yardımcı olan araçların en başında gelmektedir. Öğrenciler başta olmak üzere her alandan kişi çeşitli sınavlara giren ve duaya Allah tevekküle ihtiyaç duyarlar. Yoğun bir tempo ile sınava hazırlananlar, imtihan ve sınava girmeden önce dua ederek sınavda başarılı olmalarını dilerler. İmtihan sınavda başarı duaları manevi açıdan büyük etkisi vardır.

İşte LYS sınavına girmeden önce okunmasında fayda olan dualar ve salavatlar ve tesbihler;

Sınav sabahı; 70 defa Salat-ı Nariye duası okuyun: Ya men leccemel mütekebbirine bi licami azametihi selliim Sellim ya Hafız.

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

sINAV DUASI HASBİYALLAHÜ

Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğinin olacağı rivayet edilmektedir.

Bunun yanında okunacak bir diğer dua ise şöyle: 

Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî’il-ehvâali ve’l âafâat. [Arapça metinde "ehvâl" kelimesi, "ahvâl" olarak dizilmiş; doğrusu burada yazıldığı gibi "ehvâl"dir. Ve takdıy lenâa bihâa cemî’alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî’is-seyyi’âat ve terfeunâa bihâa indeke a’led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa’l gaayâati min cemî’il-hayrâti fi’l-hayâati ve ba’del-memâat. Inneke alâa külli sey’in kadiyr.

SINAV DUASI: SELAVAT-İ NARİYE DUASI!

“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek”

Anlamı ; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”

“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî.” Ayetini 11 kere okursanız sınav anında sorulara daha rahat cevap verebilirsiniz.

İMTİHANA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

İmtihana girerken İsra suresinin 80. ayeti kerimesi okunur: (Rabbi edhilni müdhale sıdkın ve ehricni muhraca sıdkın vec’al li min ledünke sultânen nesirân)

Ey Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi sağla; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla Bana tarafından, hakkıyla yardım edici bir kuvvet ver,

İmtihana oturunca Tâhâ suresinin 25-26. ayetleri okunur: (Rabbişrah li sadri.Ve yessir li emri.Vahlul ukdeten min lisani.Yefgahü kavli)

İmtihan gecesi İsrâ suresinin 21. ayeti kerimesi 2970 kere okunur: (Keyfe feddalnâ ba’zahüm alâ bâz) Nasıl bazılarını bazılarına üstün kıldık

Rabbim! Yüreğime genişlik ver,işimi bana kolaylaştır, dilimden bağı çöz ki, sözümü anlasınlar

Ey Hayy ve Kayyüm (ölmeyen diri ve her şeyi ayakta tutan)Allah’ım! Rahmetine sığınırım

Kalemi eline alınca Besmele çekip şu dua okunur: (Ya Hayyü ya Kayyümü birahmetike esteğisü)

Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu

Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum

Nihat Hatipoğlu'dan başarı duası

DUA :
"Bismillahirrahmanirrahim.Ya Hayyu,Ya Kayyum,Birahmetike estegisu"
"Allahım! Hayy ve Kayyum isminle ve rahmetinle yardımını talep ediyorum"

DUA:
1. Elem neşrah leke sadrek
2. Ve vada'na 'anke vizreke
3. Elleziy enkada zahreke
4. Ve refa'na leke zikreke
5. Feinne me'al'usri yüsren
6. İnne me'al'usri yüsren
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Anlamı:

1-) Biz senin için (mutlulugun) gögsünü açmadik mi?
2 -) Senden yükünü indirmedik mi?
3 -) O senin sirtini ezen yükü.
4 -) Senin sanini yüceltmedik mi?
5 -) Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.
6 -) Evet, zorlukla beraber bir kolaylik vardir.
7 -) O halde bos kaldin mi, yine kalk (baska bir is ve ibadetle) yorul.
8 -) Ancak Rabbine yönel.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.