Maarif Müfettişleri Yönetmeliği

Maarif Müfettişleri Yönetmeliği

Maarif Müfettişleri Yönetmeliği

MEB yeni teşkilat yasası yürürlüğe girmiş olmasına rağmen halen Maarif müfettişleri yönetmeliği yayımlanamadı.

edindiğimiz gayri resmi bilgilere göre, Maarif müfettişleri yönetmeliğine  bu gün itibariyle son şekli verilmiş durumda.Geçtiğimiz günlerde haber sitelerinde yayımlanan Maarif Müfettişleri yönetmeliğinde yine bazı değişiklikler yapılarak, bakanlık denetçileri ile il denetmenleri arasındaki ayırımcılık tamamen kaldırıldı. Maarif Müfettişleri yönetmeliğinin bu hafta sonu veya hafta başında yayımlanması beklenmektedir.
Maarif Müfettişleri Yönetmeliğinin yayımlanmasını en çok mevcut İl başkanları ve yardımcıları heyecanla beklemektedir. zira yönetmelikte geçici madde olarak eklenen Bu yönetmelik yürürlüğe girmesinden itibaren mevcut tüm Maarif Müfettişleri il başkan ve yardımcılarının görevleri sona erecektir, ibaresi tüm yurt genelinde heyecan uyandırmaya devam ediyor. zira yeniden görevlendirmenin yapılıp yapılmayacağı hesapları yapılırken bakanlık yetkililerinin İl maarif başkan ve yardımcılarının gençleştirme yönünde adım atacağı duyumları da endişe ile karşılanmaktadır. Zira statükocu olan il eğitim denetmenleri il müdürlüklerindeki kurmuş oldukları hegomanyalarının yıkılmasını ve deşifre edilmesini istemiyorlar. Her il müdürlüklerinde belirli gruplar belirli ayrıcalıklar elde etmişler, bunları kaybetme korkusu ve endişesi yaşamaktadırlar. Daha şimdiden Ankara Milli eğitimdeki İl başkanlığındaki bazı maarif müfettişleri  telaşa kapılmış durumdalar, kendilerince kurulmuş olan dengenin yıkılmasından ve birtakım organize işlerin deşifre edilmesinden endişe ettikleri koridorlarda açıkça konuşulmaktadır.
Bakanlık Maarif müfettişleri başkanlarını hem gençleştirme hemde bilişim ve teknolojiyi iyi bilen ve kullanan mevzuata hakim olan Bakanlık denetçileri arasından İstanbul, İzmir ve Ankara’ya atama yapmak istediği herkesçe bilinmektedir.Fakat bu atamaya sıçak bakmayan il denetmenleri varken İl müdürlerinin bu atamalara sıcak baktığıda bilinen bir gerçek işte tüm bu konuşulanlarda bu illere aday olan ve kulis yapan bakanlık denetçilerinin ortaya çıkmış olması da il maarif müfettişleri başkanlığının belirlenmesine ayrı bir heyecan kattığı açıktır. şuana kadar bilinen 6 bakanlık denetçinin Ankara için kulis çalışmaları yürüttüğü bilinmektedir.İzmir ve istanbul içinde 3 er adayın mevcut olduğu bilinmektedir. Diğer taraftan Bakanlık İç denetçi görevlendirmeleri için çalışmalar devam ediyor. İç denetçi olmak isteyen denetçiler başvurularını yapmaya devam etmektedirler.

aligüneşigördü/kamu.tv.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.