Maaş karşılığı ders saati düzenlemesi ne oldu?

Maaş karşılığı ders saati düzenlemesi ne oldu?

Sınıf öğretmenleri, 2 Kasım'da söylenen sözün yerine getirilmesini bekliyor.

MEB Müsteşar Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü, 2 Kasım 2015'te Eskişehir'i ziyaret etmiş ve bazı açıklamalarda bulunmuşlardır.

Bu açıklamalardan birisi de, sınıf öğretmenlerinin maaş karşılığı olan ders saati sayısının 18'den 15'e düşürülmesidir.

Açıklama hala Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinde durmaktadır.

Maaş karşılığı ders saati düzenlemesi ne oldu?

İşte 2015 yılının Kasım ayında yapılan o açıklamalar

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 28 Ekim'de Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda okul müdürleri ile bir araya geldiler.

Toplantıda konuşan Salih Çelik, yöneticiliğin olmazsa olmaz kavramının "iletişim" olduğunu, vizyon sahibi, iletişime açık eğitimcilerimizin yetiştirmiş olduğu nesillerinde iletişime açık bir nesil olacağının altını çizdi.

Yeni Dünya düzeninde hak ettiğimiz yeri gelişime ve değişime açık idareci ve eğitimciler sayesinde alacağımızı ifade eden Çelik, bu süreçte en büyük sorumluluk sahiplerinin yönetici pozisyonunda ki kişiler olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan müdürlere çok iş düştüğünü belirten Çelik, insanlara hoşgörü ve sevgi temelinde bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini dile getirirken, okuyan kendini geliştiren yöneticilerimizin dedikoduya fırsat bulamadığını da çarpıcı örneklerle açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmenlere ve okul müdürlerine iki müjde birden verdi.

Ek ders adaletsizliği düzelecek. 

Branş öğretmenlerinin maaş karşılığı 15 saat, sınıf öğretmenlerinin ise 18 saat olmasıyla ilgili düzenleme yapılacak ve denge sağlanacak. Yani sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin haftalık maaş karşılığı 18 saatten 15 saate düşürelecek. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışma yapılacak. Bu konuyla ilgili kesinlikle değişiklik yapılacak dedi.

İkinci olarak ise müdürler de nöbet ücreti alacak diyerek, konuşmasını sürdürdü.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, konuşmalarından dolayı Salih Çelik ve Hamza Aydoğdu'ya teşekkür ederek, kendilerini İlimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program sonunda eğitimcilerin sorunlarını yerinde dinleyen Salih Çelik ve Hamza Aydoğdu'ya eğitimciler teşekkür ederek, bu tip toplantıların daha sık yapılması noktasında telkinlerde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum