Maaşları 200 ila 480 lira Arasında Artacak!

Maaşları 200 ila 480 lira Arasında Artacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Emniyet mensuplarımızın, emniyet hizmetleri tazminatında yüzde 25 artış yapacağımızı söylemiştik. Bu çerçevede emniyet mensuplarımızın maaşları 200 lira ile 480 lira arasında artmış olacak" dedi.

Ağbal, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşme Sonuçları ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na ilişkin basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sosyal kesimlere yapılacak desteklerin sorulması üzerine Ağbal, öteden beri sosyal devleti hayata geçirmek, dezavantajlı grupların gelir olarak desteklenmesi ve işgücü piyasasına katılmasının sağlanması anlamında ilk defa başlatılmış yeni programlar olduğunu söyledi.

Ağbal, bu uygulamaları 2016 yılında da devam ettirdiklerini anlatarak, "Seçim beyannamemizde bu kapsamda özellikle gençlere, genç girişimcilere yönelik; hem iş gücü piyasasına katılmaları hem de kendi işlerini kurmaları noktasında yeni harcama programları getirdik. İlave olarak emekli aylıklarında yapmış olduğumuz artışla, çalışanların maaşlarında yapmış olduğumuz düzenlemeler de farklı sosyal kesimlerin gelirlerini iyileştiren, refahlarını artıran düzenlemeler olacaktır" dedi. Plan Bütçe Komisyonundan dün geçen tasarıyla basit usul mükelleflerine yönelik 8 bin liralık bir kazanç sahası getirdiklerini kaydeden Ağbal, "Yaklaşık 686 bin basit usül mükellefimize gerçekten büyük bir vergi kolaylığı getirdi. Bunu da özel olarak ifade etmek isterim" dedi.

480 liraya varan zam yapıldı

Ağbal, ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonundan dün geçen bir başka tasarıya ilişkin de bilgi vererek, şunları kaydetti: "Muhtarlarımızın bin 5 lira olan aylıklarını yaptığımız düzenleme ile bin 300 liraya çıkarmış olduk. Emniyet mensupları ile uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergeleri 2 bin 200’den 3 bine çıkarıldı. Burada özellikle emniyet mensuplarımızı ilgilendiren bir müjdeli haberi de Plan ve Bütçe Komisyonundan çıkması itibarıyla sizlerle paylaşmak isterim; biliyorsunuz emniyet mensuplarımızın, emniyet hizmetleri tazminatında yüzde 25 artış yapacağımızı söylemiştik. Bu çerçevede emniyet mensuplarımızın maaşları 200 lira ile 480 lira arasında artmış olacak. Polis memurumuzdan başlamak üzere tüm emniyet sınıfına dahil personelimiz bu artıştan yararlanacak.

"Bütçe Kanununda yapılacak düzenleme ile de geçici köy korucularının ücretlerini bin 105 liradan bin 300 liraya çıkarmış olacaklarını belirten Ağbal, "Dolayısıyla değişik sosyal kesimleri ilgilendiren çok sayıda harcama programını bu dönemde de beklentilere uygun olarak artırmış olduk” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.