Mağdur Okul Yöneticileri Nasıl Bir Yol Takip Edecek?

Mağdur Okul Yöneticileri Nasıl Bir Yol Takip Edecek?

'MAĞDUR EDİLEN YÖNETİCİLER NASIL BİR YOL TAKİP EDECEK' Türk Eğitim-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Sosyal Medya üzerinden Danıştayın İptal Kararından sonra yöneticilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini açıkladı

'MAĞDUR EDİLEN YÖNETİCİLER NASIL BİR YOL TAKİP EDECEK'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Sosyal Medya üzerinden Danıştayın İptal Kararından sonra yöneticilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini açıkladı.

YARGI KARARI MEB'E TEBLİĞ EDİLDİ

Bazı il mem'ler tarafından 4 yıllık görev süresi dolan müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görev sürelerinin dolduğu ve görevlerine son verildiği şeklinde kararnameler düzenlediği görülmektedir.

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen olarak Danıştay İdari Davalar Kurulunda açmış olduğumuz davaya yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.Bu karara rağmen, yargı kararına uygun yeni bir yönetmelik düzenlemesi yapmadan müdür ve müdür başyardımcılarını görevden alarak, yeni görevlendirmeler yapmak mümkün değildir. Bunun dışında iş ve işlem tesis eden idareler açıkça suç işlemektedir.

Yargı kararı bugün itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığına tebliğ edilmiştir. Bu sebeplerle, hiç bir arkadaşımız müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı görevlerinden asla ayrılmamalıdır.

MAĞDUR EDİLEN YÖNETİCİLER NASIL BİR YOL TAKİP EDECEK

Yöneticilerle ilgili yargı kararı MEB'e bugün itibarıyla tebliğ edilmiştir. Bu karara istinaden sendikamız MEB'e resmi başvuruda bulunmuştur. Yazıda,daha önce usule uygun olmayan komisyon üyelerinin değerlendirmesiyle görevden alınan okul müdürleri ile, müdür yardımcıları ve müdür başyardımcılarının yargı kararı gereği göreve döndürülmesi istenmiştir.

Ayrıca bu konuda, dava açsın veya açması, tüm yöneticilerimiz tarafından valiliklere verilmesi gereken dilekçeler de hazırlanmış olup, yarın turkegitimsen.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

Tüm yöneticilerimizin bu dilekçeleri kurumlarına vermesi önemlidir. Bu dilekçelere, verilecek cevaba göre yeni davalar açmak da gerekebilecektir.

MEB yargı kararını uygularsa problem yoktur, uygulamaması halinde, tüm mağdur yöneticilerimiz bu dilekçeler doğrultusunda ilerde davalar açacak ve yargı kararının uygulanmadığını ifade edecektirler.

Ayrıca, yargı kararını uygulamayan tüm vali ve yöneticilerle ilgili yargı kararını uygulamamaktan suç duyurularında da bulunulacaktır.

Dilerim ki, MEB bu konuda yeni karmaşaya fırsat vermeden yargı kararının gereğini yerine getirir, aksi takdirde oluşacak yeni kaos ve karmaşanın sebebi biz olmayacağız.

Bu işin peşini bırakma niyetinde olmadığımızı da, dünya alem herkes iyi bellemelidir.

Tüm kamuoyuna duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum