Mahkemeden, İhraç edilen öğretmenler için önemli karar!

Mahkemeden, İhraç edilen öğretmenler için önemli karar!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, sendika ve bankadan dolayı MEB personelinin FETÖ/PDY örgüt üyeliği kapsamında değerlendirilemeyeceğini hükmetti.

15 Temmuz hainlerinin gerçekleştirdiği darbe girişiminden sonra devletin tedbir amaçlı kamuda uyguladığı açığa almalarda ve ihraçlarda masumların da olduğunu, bu kişilerin görevlerine iade edilmesi için tüm mekanizmaların hızlı çalışması gerektiğini ogretmenlericin.com olarak vurgulamıştık. 15 Temmuz’dan sora ilan edilen OHAL ile birlikte kamuda binlerce kamu personeli ihraç edildi. Son KHK ile birlikte toplam kamudaki ihraçlar 100 bini buldu, açığa almalar, görevden uzaklaştırmalar ile birlikte kamuda hakkında FETÖ ile ilgili işlem yapılan öğretmen, memur sayısı 150 bini geçti.

EN ÇOK İHRAÇ EDİLEN PERSONEL MEB’DE

İhraçların üçte birlik kısmını oluşturan personel MEB bünyesinde görev yapmaktaydı. İhraç edilen öğretmenlerin ve MEB çalışanlarının FETÖ bağlantısı gerekçesi Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve Bank Asya hesapları oldu. Özellikle en çok ihraçlar Aktif Eğitim-Sen üyeliği ve banka hesabı nedeniyle gerçekleşti. İhraç edilen ve FETÖ bağlantısı olmadığını savunan öğretmen ve memurlar sendikanın yasal bir kurum olduğunu ve MEB’in de sendika üyeliği için geçmişte destekleyici yazıları olduğunu vurgulamaktadır. Bank Asya’Da pasif hesabı olup ihraç nedeni olarak bunu gösteren kişiler ise FETÖ’ye destek amaçlı para yatırmadığını ve hesap açmadığını ifade etmektedir.

ADANA SAVCILIĞININ BANK ASYA VE SENDİKA KARARI

Masum olan ancak sendikadan ya da Bank Asya’dan ihraç edilen memur, öğretmen, MEB personeli için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen bir karar umut oldu. Savcılık tarafından verilen karara göre sendika üyeliği ve pasif bir banka hesabı (hesap hareketleri önemli) FETÖ/PDY örgüt üyeliği şüphesi taşımadığı belirtildi.

28.02.2017 tarihli olduğu belirtilen karara göre savcılık Aktif Eğitim-Sen üyeliğini, Bank Asya hesabını tek tek ya da ikisi bir arada değerlendirdiğinde FETÖ üyeliği olarak görmemiştir.  Mahkeme kararında 26 kişi hakkında verilen bilgiler yer almaktadır. Öğretmenler İçin olarak bu kişiler hakkında verilen kararlardan birkaç örnek paylaşmak istiyoruz;

Sadece Aktif Eğitim-Sen (Aktif-Sen) üyesi olan şüpheli MEB personelleri hakkında verilen karar;

Sendika ihraç

Yukarıdaki kararda görüldüğü üzere sadece Aktif Eğitim-Sen üyeliğinin olması FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik için delil teşkil etmemektedir.

Aktif Eğitim-Sen üyesi olmayan ancak Bank Asya hesabı bulunan MEB personeli hakkında verilen karar;

Banka İhraç

Yukarıda belirttiğimiz şüphelinin sendika üyeliği yok Bank Asya hesabı var. Bu yüzden bu durum FETÖ üyeliği için delil teşkil etmiyor.

Hem Bank Asya hesabı hem de Aktif Eğitim-Sen üyeliği bulunan şüpheliler için verilen karar örneği;

Banka ve Sendika İhraç

Yukarıdaki kararda ilgili MEB personelinin hem sendika üyeliği var hem de Bank Asya hesabı var. Banka hesabını okul taksiti ödemek için açtığı belirtilen açıklamada FETÖ bağlantısına delil olamayacağı ifade edilmiştir.

Sendika Banka FETÖ

Yukarıdaki şüphelinin açıklama kısmında ise kişinin sendika üyeliğinin ve banka hesabının olduğu görülmektedir. İlgili MEB personelinin Bank Asya hesabındaki hareketlilik değerlendirilmiştir. Bank Asya hesabındaki hareketliliğin az olması nedeniyle hem sendika üyeliği hem banka hesabı olan ilgili kişinin FETÖ/PDY üyeliği için süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik faaliyeti içerisine girmediği kararı verilmiştir.

ogretmenlericin.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum