Maliye Bakanlığı Mevzuatı ve Yargı Kararlarını Hiçe Sayıyor!

Maliye Bakanlığı Mevzuatı ve Yargı Kararlarını Hiçe Sayıyor!

4/C’li personelin harcırahlarına ilişkin olarak Maliye Bakanlığına gönderdiğimiz dilekçeye cevap geldi.

Tarafımıza verilen cevapta, 4/C’li personelin memuriyet mahalli dışına geçici görevlendirilmeleri halinde kendilerine geçici görev yolluğu verileceği, ancak söz konusu personelin naklen ve sürekli olarak başka bir yerde görevlendirilmeleri halinde sürekli görev yolluğu verilmeyeceği ifade edildi.

Ancak, 4/C’li geçici personelin başka bir yere sürekli nakli halinde “Sürekli görev yolluğu” ödenmesine ilişkin alınmış mahkeme kararları bulunmaktadır. Mahkeme kararlarının görmezden gelinerek 4/C’li personele sürekli görev yolluğu verilemeyeceğinin  belirtilmesinin yanlış bir uygulama olacağını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kaldı ki, 31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı 4. Mükerrer Resmi Gazetede yayınlanan 4/C’li personel çalıştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararında da bu kapsamdaki personelin memuriyet mahalli dışında başka bir yerde görevlendirilmeleri durumunda kendilerine 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri çerçevesinde görev yolluğu ödeneceği ifade edilmiştir. Bu durumda Maliye Bakanlığı’nın dilekçemize verdiği cevabın Bakanlar Kurulu kararını da yanlış bir yorumla hiçe saydığı görülmektedir.

Maliye Bakanlığı’nın bu konuda yargı kararlarına ve Bakanlar Kurulu kararına  uygun olarak ortaya çıkan aksaklıkları gidermesini bekliyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak 4/C’li personelin de sürekli görev yolluğu hakkından faydalanabilmesi için her türlü girişimde bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.