Mamak İlçe MEM’den Örnek Seminer Çalışması

Mamak İlçe MEM’den Örnek Seminer Çalışması

Daha önceki yıllarda uzaktan eğitim yoluyla yapılan seminer çalışmalarının verimli olmadığına tanık olduk. Bu nedenle daha farklı fikirler geliştirmeliyiz. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seminer dönemi çalışmasıyla örnek bir uygulamaya imza attı.

Öğretmenler ve yöneticiler için seminer dönemi çalışması bir yasak savmadan öteye geçemiyor. Devletin öğretmenlere kendilerini geliştirmeleri için seminer çalışması yapması, üstelik bu çalışma karşılığında ekders ücreti vermesi inanılmaz bir durum. Bunun hakkını vermek gerek diye düşünüyorum.

Daha önceki yıllarda uzaktan eğitim yoluyla yapılan seminer çalışmalarının verimli olmadığına tanık olduk. Bu nedenle daha farklı fikirler geliştirmeliyiz. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü seminer dönemi çalışmasıyla örnek bir uygulamaya imza attı.

23-29 Haziran tarihleri arasında değişik birçok alanda akademisyenlerin eğitim vereceği seminer dönemi öğretmenler için kaçırılmayacak bir fırsata dönüşmüş durumda. Programa 14 profesör olmak üzere çok sayıda akademik kadro katılıyor. Ayrıca “medya gözüyle eğitim” başlığında  Ece Karaboncuk ve Müge Arda da programda yer alıyor.  

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi GÜNEY seminer dönemi çalışmasına ilişkin şu açıklamada bulunuyor:

Mamak’ta öğretmen olmak bir cana dokunmaktır!

Bu sloganla bu yılki öğretmen eğitimi konferanslar dizisini başlatıyoruz. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2016 yılı sene sonu mesleki gelişim çalışmaları kapsamında eğitimde kalitenin artırılması ve öğretmenlerimizin motivasyonlarının güçlü tutulması amacıyla Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliği ve Mamak Belediyesi’nin katkıları ile Mamak Öğretmen Konferanslarını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda 25 akademisyen 5 konferans salonunda 5 iş gününde yaklaşık 5000 öğretmenimize eğitim alanındaki yönelimler, eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, özel eğitim uygulamaları gibi eğitim bilimlerinin çok temel alanlarında konferanslar vereceklerdir.

Ayrıca bu program kapsamında; ilçemizdeki öğretmenlerimiz tarafından yazılan ve onlar tarafından sahnelenecek olan ve ilçe milli eğitim müdürümüzün de rol alacağı Türkmen Düğünü Tiyatrosu ile yine öğretmenlerimizden oluşan müzik gruplarının da konserler vereceği sosyal paylaşımları da gerçekleştireceğiz.

Bu program ile gerek üniversitelerimiz  ve gerekse Mamak  Belediye Başkanlığınca sağlanan  işbirliği; öğretmenlerimize verilen değerin bir göstergesi olup,  Türkiye de bir ilk  olacaktır. Öğretmenlerimizin mesleki doyumlarının ve başarılarının yüksek olmasını sağlamak yegane amacımızdır
.”

İlçe milli eğitim müdürlüğünün seminer programına ilişkin ayrıntıları aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

http://mamak.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_06/21024732_ogretmen_egitim_semineri.xlsx

Doğan CEYLAN
Yönetim Bilimi Uzmanı

www.turkiyeegitim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum