Mamak Milli Eğitim Müdürü'nden Hacı Ali Okur'a Ziyaret

Mamak Milli Eğitim Müdürü'nden Hacı Ali Okur'a Ziyaret

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nda görevine başlayan Hacı Ali Okur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nda görevine başlayan Hacı Ali Okur’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Durmuş, Mamak’ta eğitim-öğretim faaliyetlerini en verimli şekilde gerçekleştirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

Hacı Ali Okur da,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okur, görev yaptığı daire başkanlığı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’nın başlıca şu görevleri bulunuyor;

  • Okul, ilçe, il ve ülke düzeyinde yapılan eğitim, öğretim ve yönetim hizmetleriyle ilgili ölçme ve değerlendirme sonuçlarını değerlendirmek,
  • Sınav analizlerine dayalı olarak öğretmen ve müfredat geliştirme amacıyla politika önerileri geliştirmek,
  • Eğitim öğretim programlarının uygulanma süreçlerini izlemek ve değerlendirmek,
  • Öğretim materyallerinin kullanımıyla ilgili süreçleri izlemek ve değerlendirmek,
  • Yurt içi ve yurt dışı eğitim öğretim süreçlerini  izlemek ve değerlendirmek,
  • Öğrencilerin hayat başarısına yönelik çalışmaları izlemek ve değerlendirmek.

Ziyarette Mamak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun Karakuş da hazır bulundu.

Öğretmenlikten Bakanlık Teşkilatına Uzanan Başarılı Yol

Hacı Ali Okur, öğretmen olarak başladığı çalışma hayatında; rehber öğretmenlik, MEB eğitim uzmanlığı, ilköğretim okul müdürlüğü, anadolu lisesi müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.  MEB’de öğretmen olarak görev yapmadan önce, özel sektörde eğitim uzmanı olarak da çalışmış, böylece özel sektör deneyimi de kazanmıştır.  Kısaca; eğitimin bütün kademelerinde görev yaptıktan sonra Bakanlıktaki görevine atanmış nadir isimlerden biridir.

MEB’de üst düzey bürokratlar için “Tepeden Gelme” eleştirisi bazı dönemlerde gündemde olmuştur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında Sayın Okur gibi sahadan gelen, eğitimin bütün kademelerinde bizzat görev yapmış bir isim büyük bir şans olarak nitelendiriliyor. Bu anlamda Hacı Ali Okur’dan önemli hizmetler bekleniyor.

Hacı Ali Okur Kimdir?

1968 Yılında Karaman’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Karaman’da tamamladıktan sonra 1986 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesini kazanarak yükseköğrenimine Ankara’da devam etti. 1990 yılında aynı fakültenin Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bölümünü başarıyla tamamlayarak, özel bir firmada Eğitim Uzmanı olarak görev yapmaya başladı. 1992 Yılı Nisan ayında askerlik nedeniyle ayrıldığı Eğitim Uzmanlığı görevine devam etmeyerek 1992 Yılı Eylül ayında öğretmen olarak Diyarbakır’a atandı. Dört yıl süren doğu hizmetini Diyarbakır ve Bayburt’ta tamamladıktan sonra 1996 yılında Ankara’ya atandı.

1996 Yılından 2001 yılına kadar Ankara’nın değişik okullarında rehber öğretmen olarak görev yapan H. Ali OKUR, 2001 yılında MEB Personel Genel Müdürlüğü Mevzuat Dairesi Başkanlığında Eğitim Uzmanı olarak çalışmaya başladı. 2003 yılında Çankaya Şahinbey İlköğretim Okuluna müdür olarak atandıktan sonra 2005 Ağustos - 2007 Mayıs tarihleri arasında Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.

2007 yılı Mayıs ayından 2012 yılına kadar Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi Müdürü olarak görev yaptı.

Şubat 2012 tarihinden Mart 2014 tarihine kadar Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapmıştır.

Yetişkin Eğitimi alanında yüksek lisans yapan ve Eğitim Yönetimi alanında yayınlanmış üç eseri bulunan H.Ali OKUR, evli olup Feyzagül ve Süeda adında iki çocuğu bulunmaktadır. 

Teoman YALÇIN

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.