Marmara Üniversitesi Rektörü Arat'tan Ali Yalçın'a Ziyaret

Marmara Üniversitesi Rektörü Arat'tan Ali Yalçın'a Ziyaret

Marmara Üniversitesi Rektörü Arat'tan Ali Yalçın'a Ziyaret

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Nihat Güllüoğlu, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a iade-i ziyarette bulundu.

 

Memur-Sen Genel Başkanı seçilen Ali Yalçın’a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, demokratik ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in sivilleşme, demokratikleşme ve özgürlükler konusunda üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdiğini, hak ve özgürlük mücadelesinde birçok çalışmaya imza attığını söyledi.

 

Bu başarılı çalışmaların artarak devam edeceğine inandığını ifade eden Arat, Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’na başarı diledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek, Rektör Arat ve Rektör Yardımcısı Güllüoğlu’ya teşekkür etti.

 

Türkiye’nin geleceğine ve gelişmesine katkı sunmayı hayat felsefesi kabul ettiklerini dile getiren Yalçın, kavga zemininde rekabet yerine rekabet zemininde hizmeti öncelediklerini, güçlü ve demokratik bir Türkiye yolunun güçlü sivil toplumdan geçtiğini vurguladı.

 

Sendika olarak, sosyal adalet, haklar ve özgürlükler konusunda hassas olduklarının altını çizen Yalçın, kararlı adımlarla güvenli yarınlara yürüyüşlerini sürdüreceklerini kaydetti.

 

Yalçın, yeni Türkiye için üniversitelerin de üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ederek, akademi camiasının dünün alışkanlıklarını geride bırakarak, bilimsel projelerle ülkeye daha çok katkı vermesi gerektiğini dile getirdi.

 

Üniversite personeli adına önemli kazanımlar elde ettiklerini, akademik zammın alınmasında verdikleri mücadelenin karşılığını aldıklarını söyleyen Yalçın, her şeye rağmen üniversitelerde örgütlenme oranının çok düşük olduğunu belirterek, “Akademik ve idari personelin birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunları çözüme kavuşturmanın yolu güçlü bir örgütlenmeden geçmektedir” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.