MEB Açıkladığı Takvimlere Sadık Kalmalıdır

MEB Açıkladığı Takvimlere Sadık Kalmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı, 13.09.2012 tarihinde 2012 Ağustos dönemi özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlerin alan ve yer değişikliğine ilişkin duyuruda bulunmuştur

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 13.09.2012 tarihinde 2012 Ağustos dönemi özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlerin alan ve yer değişikliğine ilişkin duyuruda bulunmuş; yayımladığı kılavuzda il içi alan değişiklikleri için başvuruların 19-24 Eylül 2012 tarihleri arasında alınacağını, il içi alan değişikliklerinin ise 25 Eylül 2012 tarihinde tamamlanacağını duyurmuştur.
 
Ancak 19 Eylül tarihi geçmesine rağmen, il içi isteğe bağlı alan değişikliği başvurularının alınmasına başlanamamıştır. Bakanlığın, son zamanlarda açıkladığı takvimlere sadık kalmaması, eğitim çalışanları nezdinde her geçen gün güven kaybına neden olmaktadır. Bakanlığı, yayımladığı kılavuz doğrultusunda gerekli işlemleri bir önce tesis etmeye ve açıkladığı takvime sadık kalmaya çağırıyoruz. Kılavuz kapsamında il içi alan değişiklikleri için başvuruda bulunmaya hazırlanan öğretmenlerin haklı ve yerinde beklentilerinin bir an önce karşılanarak, sorunlarının çözülmesi ve içinde bulundukları belirsizliğin giderilmesi gerekmektedir.
 
Bakanlık, eğitim kurumu yöneticilerine de kendi okullarında yönetici olarak kalacak şekilde branşlarına geçiş hakkı vermelidir. Ayrıca öğretmen ihtiyacı bulunan tüm branşlarda boş kadrolar ilana çıkmalıdır.
 
Bu doğrultuda, öğretmenlerin ve yöneticilerin mezun oldukları yükseköğretim programları dikkate alınmalı, alan değişikliği sadece mezuniyet branşları ile sınırlanmamalıdır. Yıllardır alan değiştirmek isteyen; ama bir türlü değiştiremeyen sınıf öğretmenlerinin farklı alanlardan mezun olanları başta olmak üzere diğer branşlarda da söz konusu karar çerçevesinde alan değişikliği yapabilmelerinin yolu açılmalıdır. Sınıf öğretmeni olup fen bilimleri/fen ve teknoloji alanı mezunlarının fizik, kimya ve biyoloji öğretmenliklerine; fizik, kimya ve biyoloji alanı mezunlarının fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliğine; tarih ve coğrafya alanı mezunlarının sosyal bilgiler öğretmenliğine; sosyal bilgiler alanı mezunlarının tarih ve coğrafya öğretmenliğine; Türkçe alanı mezunlarının Türk Dili Edebiyatı öğretmenliğine; Türk Dili Edebiyatı alanı mezunlarının Türkçe öğretmenliğine; felsefe grubu mezunlarının felsefe grubu öğretmenliklerine geçişine imkân sağlanmalıdır.
 
Yine sınıf öğretmeni kadrosunda olup Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereği mezuniyetleri itibarıyla atanabilecek branşa sahip öğretmenlerin mezuniyet alanlarına ve sınıf öğretmenlerinin üniversitede okurken yan alan ya da ikinci dal olarak öğrenim gördükleri alanlara yahut öğrenim gördükleri diğer alanlara, örneğin sınıf öğretmenliği bölümü mezunu bir öğretmenin, varsa yan alan ya da ikinci dalda eğitim gördüğü alana istekleri halinde öncelikle görev yaptıkları eğitim kurumları olacak şekilde il içindeki eğitim kurumlarına atanabilmelerine fırsat verilmeli, aylıksız izinde olanlarda buna başvurabilmelidir.
 
Eğitim-Bir-Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.