MEB Aday Öğretmenlerle İlgili Yeni Gelişme

MEB Aday Öğretmenlerle İlgili Yeni Gelişme

MEB'den Aday Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ile Adaylık Sınav ve Sonuçları ile ilgili yeni açıklama. Aday öğretmenlikte yeni sistem mi gelecek? Aday öğretmenlik yazılı sınavında değişiklik yapılacak mı? Aday öğretmenlerin performans değerlendirmeleri... Hep

MEB'den Aday Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ile Adaylık Sınav ve Sonuçları ile ilgili yeni açıklama. Aday öğretmenlikte yeni sistem mi gelecek? Aday öğretmenlik yazılı sınavında değişiklik yapılacak mı? Aday öğretmenlerin performans değerlendirmeleri... Hepsi ve daha fazlası haberimizde.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Genel Sekreter Adem ÇELİK,Hukuk ve Toplu Sözleşmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sedat DEGER, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuba KAAN eğitimcilerin sorun ve taleplerini, sendika olarak önerilerini Milli Eğitim Bakanlığındaki ilgili yetkililer ile görüştüler.

meb aday öğretmenler

O görüşmelerde öğretmenlerin yakından beklediği Aday Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ile Adaylık Sınav ve Sonuçları gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

"Aday Öğretmenlerin Yetiştirilmesi ile adaylık sınav ve sonuçları

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan görüşmemiz çerçevesinde daha önce resmi  olarak ilettiğimiz eğitim verilmeden yapılacak bir sınavın geçerli olamayacağı görüşümüzü bir kez daha sözlü olarak ifade ettik. Yasal çerçevede sınav içeriğinin %50 sinin sürekli olarak değişikliğe uğrayan mevzuata ayrılmasının bu konuda hiçbir eğitime tabi tutulmayan aday öğretmenler üzerinde son derece olumsuz ve yıpratıcı bir etki yarattığını, ayrıca böylesi bir uygulama sonucunda 60 puanın altında kalmış bir aday öğretmenin başarısızlığından/yetersizliğinden söz edilemeyeceğini belirttik. Mevcut haliyle uygulamaya devam edilmesinin hem hukuken hem de vicdanen doğru olmadığını, mağduriyetlerin çözümü konusunda da fayda sağlamayacağı yönündeki görüşümüzü vurguladık. Görüş ve taleplerimizi ilettiğimiz Bakanlık yöneticisi performans değerlendirmesinin yasa gereği olduğunu, ancak aday öğretmenlerin yetiştirilmesi konusunda daha etkin bir model üzerinde çalışıldığını ve eğitim verilmesi gerekliliğini değerlendirilebileceğini ifade edip şubat döneminde atanacak aday öğretmenlerin bu çerçevede eğitime alınacaklarını belirterek konuyla ilgili detayların çalışmaların devam ettiğini belirtti."

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.