MEB, Adım Adım E-Sınava Geçiyor

MEB, Adım Adım E-Sınava Geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı teknolojik imkanları halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. FATİH projesi ile öğrencileri teknoloji ile buluşturan Bakanlık, eğitimde önemli bir misyonu yüklenecek elektronik sınavı hayata geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı teknolojik imkanları halkın hizmetine sunmaya devam ediyor.  FATİH projesi ile öğrencileri teknoloji ile buluşturan Bakanlık, eğitimde önemli bir misyonu yüklenecek elektronik sınavı hayata geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen e-sınav uygulaması ülkemizin çeşitli şehirlerine yaygınlaştırılıyor. Pilot Uygulama olarak Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir salonda sürdürülen e- sınav  faaliyetleri Ankara Atatürk Lisesi bünyesinde açılan iki salon ve Eskişehir'de açılan sınav salonları ile yaygınlaşıyor.  Bakanlık, yıl sonuna kadar 18 ilde daha e-sınav salonu açmayı planlıyor.

Sürücü adayları sınavlarının yapıldığı e-sınav salonlarında her şey elektronik ortamda yapılıyor. Adaylar elektronik ortamda sınava girmek için başvuru yapıyorlar. Tabletlerle yapılan sınavda adaylar kendi ekranlarına gelen soruları cevaplandırıyor.  Sınavda 50 soru soruluyor ve toplam 45 dakika süre tanınıyor. Adaylar sınav sonuçlarını sınavın bitiminde hemen öğrenebiliyor. Sınavdan başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekiyor.

Sınavda teknik donanımı yönetmek için bir uzmanın yanı sıra bir başkan ve bir de gözcü görev yapıyor. Başkan ve gözcülerin görevlendirilmesi MEBBİS sınav işlemleri bölümünde her öğretmenin başvuru yapması için açılan  e-sınav ekranından yapılıyor.

Ankara'nın sürücü adayları sınavının büyük yükünü kaldıracak Ankara Atatürk Lisesi e- sınav salonları İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt tarafından ziyaret edildi. Artık klasik sınav yapılması ihtiyacını azaltacak uygulamalarını yerinde inceleyen Bozkurt, sınava katılan adayların e-sınav hakkındaki düşüncelerini dinledi. 

www.memurpostasi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.