MEB, Başörtüsü Sorununu Çözmeli

MEB, Başörtüsü Sorununu Çözmeli

MEB, Öğrencilerin Başörtüsü Sorununu Çözmeli

Türkiye’de başörtü meselesi bir çok alanda çözülmesine rağmen üniversite öncesi eğitim kurumlarımızda sorun olmaya devam ediyor. Yine bazı özel okul ve dersaneler de bu husustaki genel serbestlikten bihaber tavır sergilemeye devam ediyorlar.

Hatırlanacağı gibi devlet kurumlarında/kamusal alanda çok katı bir biçimde uygulanan başörtüsü yasağı, YÖK’teki yönetim değişikliğinin akabinde, önce üniversite öğrencileri için kaldırıldı. Sonrasında Türkiye’nin en büyük Kamu Görevlileri Konfederasyonu Memur-Sen,  yasağın kaldırılması için bir yıl süren serbest kıyafet eylemi ve 12 milyon 300 bin imzanın toplandığı büyük bir imza kampanyası başlattı. Bu eylemlerin neticesinde bazı devlet birimleri hariç, devlet memurlarına ve milletvekillerine uygulanan başörtüsü yasağı kaldırıldı.

Yasağın her yerde kaldırılması için mücadele veren Memur-Sen ve bazı sendikalar, eyleme devam kararı aldılar. Gelinen noktada, orta okul ve liselerimizin çoğunda fiilen başörtüsü yasağına uyulmuyor. Ancak her defasında, yasağın her alanda kalkacağı söylenmesine rağmen özellikle üniversite öncesi eğitim kurumlarında öğrenim gören  öğrenciler için resmi bir adım atılmadı. Bu yıl mayıs ayında kalkacağı söylenen yasak, okulların açılmasına günler kala devam ediyor.

Aldığımız duyumlara göre, bunca yumuşamaya ve genel kabule rağmen bazı okullar, “yasağı uygulamaya devam ediyoruz” diyerek öğrencileri yasağın uygulanmadığı okullara yönlendiriyorlar. 

Yasaklardan çok çekmiş nesiller olarak MEB’in hala bir yönetmelik değişikliği yapmamış olmasını anlamakta zorluk çekiyoruz. MEB, nesli tükenmeye yüz tutmuş yasakçılara koz vermeye devam ediyor.

MEB’e ve hükümete çağrıda bulunuyoruz: Okullar açılmadan önce derhal öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde değişikliğe gidilmeli, kara dönemlerin kalıntısı olan “baş açık” ibaresi yönetmelik metninden çıkarılmalıdır. Aksi taktirde memleketin hiçbir yerinde okullarda yasağın uygulanmasına izin vermeyeceğiz.

  Erol ERMİŞ

Eğitim-Bir-Sen

İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum