MEB de Keyfiliğe Göz Yummadı!

MEB de Keyfiliğe Göz Yummadı!

MEB de Keyfiliğe Göz Yummadı!

Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi bir yazı göndererek müdür yardımcılığı görevlendirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk keyfi uygulamalara göz yummayacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi, müdür yardımcılığı tekliflerini okul müdürlerinin göndermesine rağmen, il müdürleri ya da valilikler bu yazılara cevap vermeden bekletiyordu. Girişimlerimiz üzerine bakanlık bu konuda tüm milli eğitim müdürlerini uyaran bir yazı gönderdi.

Sendikamızın talebi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bir yazı yayınlayarak, okul müdürleri tarafından müdür baş yardımcılığına ya da müdür yardımcılığına teklif edilenlerin il milli eğitim müdürlüklerinde herhangi bir gerekçe bilgilendirilmesi gösterilmeden keyfi olarak il milli eğitim müdürlüklerinde bekletilmesi konu hakkında ilgili kişilerin bilgilendirilmesi ve geri bildirimlerin yapılması hususunda valilikleri uyarmıştır.

Bu yazıya göre, okul müdürlüklerinin teklifine rağmen, yöneticilik görevleri valilikler tarafından kabul edilmeyenlere, kabul edilmeme gerekçeleri de yazılarak geri bildirimde bulunulacaktır.

Bu yazıya rağmen, okul müdürlüklerine gelen teklifleri keyfi olarak bekletenlere ve geri bildirim yapmayanlara yönelik tüm teşkilatımız ve ilgili kişiler gerekli işlemlerin yapılması için başvuruda bulunacaktır. Gerek görülmesi halinde, bu durumdan etkilenenlerin, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunup idari soruşturma açılmasını istemeleri gerekmektedir.

Türk Eğitim-Sen her konuda olduğu gibi, bu konuda da keyfiliğe göz yummayacaktır.” 

Konuya ilişkin olarak MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı yazı aşağıdadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.