MEB Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları Hakkında Açıklama

MEB Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları Hakkında Açıklama

Müdür yetkili öğretmenlerin ders dışı egzersiz çalışması yaparak ek ders ücretinden yararlanıp yararlanamayacağı konusunda MEB'den istenen görüş üzerine bir açıklama geldi.

İlinizde bulunan eğitim kurumlarında müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmakta olanların, ders dışı eğitim çalışmalarını yürüterek bu çalışmaları karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılıp yararlandırılmayacaklarına ilişkin ilgi (a) yazı ve ekleri incelenmiştir.

Bilindiği gibi ilgi (b) Karar’ın 17’nci maddesinde;

“(1) Ders dışı izcilik, beden eğitimi ve spor çalışmaları, halk oyunları ve güzel sanatlarla ilgili dallar ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) koordinesinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak yürütülen bilim olimpiyatları ve proje çalışmaları kapsamında Jiilen çalışma yaptıran öğretmenlere; aylık karşılığı ders, ek ders ve hazırlık ve planlama görevi saati sayısına bakılmaksızın, her bir saat çalışma karşılığında gündüz ücreti üzerinden, haftada azamî 6 saati geçmemek üzere, her bir ders saati başına 1 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir ders yılında bu kapsamda ödenecek toplam ek ders saati sayısı, okulun bir ders yılındaki toplam ders saati sayısının % 5 'ini (Hakem Kurulu Kararı gereğince %6 olarak uygulanmaktadır) geçemez.

Bu etkinliklerde görev alacak öğretmenlerde aranacak nitelikler, her bir etkinlik için aranılacak en az öğrenci sayısı ile benzeri diğer hususlar Bakanlıkça belirlenir. Etkinlik programları okul müdürlüklerince hazırlanır ve millî eğitim müdürlüklerince onaylanır. (2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, bu madde kapsamında ek ders görevi verilmez. " denilmektedir.

Diğer taraftan daha önce bir örneği de Valiliğinize gönderilen ilgi (c) Genelgenin 8'inci sırasında; "Yöneticiler olarak asli görevleri gereği yapacakları kontrol ve denetimle bu etkinliklerin olması gerektiği gibi yürütülmesini sağlamaktan birinci derecede sorumlu olan eğitim kurumu müdürü, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına, yukarıda sözü edilen 17'nci maddenin (2) numaralı fıkrasında da belirtildiği üzere bu kapsamda hiçbir şekilde ek ders görevi verilmeyecek ve ek ders ücreti ödenmeyecektir." açıklamasına yer verilmiştir.

Bu çerçevede, müdür yetkili öğretmenlerin yönetici kimlikleri göz önünde bulundurulduğunda, aralarında müdür yetkili öğretmenlerin de bulunduğu yöneticilere ders dışı eğitim çalışması kapsamında görevi verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektedir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.