MEB, FETÖ okullarına destek verdi mi? Bakan Açıkladı

MEB, FETÖ okullarına destek verdi mi? Bakan Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: - "Cumhuriyet savcısı tarafından devlete yönelik suçlar kapsamında araştırılan, hakkında soruşturma başlatılan hiçbir okula Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek vermedik"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Cumhuriyet savcısı tarafından devlete yönelik suçlar kapsamında araştırılan, hakkında soruşturma başlatılan hiçbir okula Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek vermedik." dedi.

Yılmaz, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta Behram Paşa Hanı'nda düzenlenen Yerel Medya Buluşmaları adlı programa katıldı.

Samsun, Tokat, Yozgat, Kayseri, Erzincan, Malatya ve Sivas'ta görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, burada hükümetleri döneminde yapılan eğitim yatırımlarını anlattı.

- "Kripto okullar ortaya çıktı"

Yılmaz, 17-25 Aralık sonrası FETÖ okullarına 114 milyon lira aktarıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine ise şunları kaydetti: "Cumhuriyet savcısı tarafından devlete yönelik suçlar kapsamında araştırılan, hakkında soruşturma başlatılan hiçbir okula Milli Eğitim Bakanlığı olarak destek vermedik. Ancak bazı okullar bu desteği bizden aldı mı? Aldı. Nasıl aldı? Bunlar hakkında savcının bir soruşturması yok, açılmamış. Sonradan nasıl oldu? Kripto okullar ortaya çıktı, o darbeye karışan kimselerin okulları var. Dolayısıyla kimsenin bilmediği herkesin Atatürkçü sandığı bir okuldaki öğrenciler bizden teşvik almış, biz onlara destek vermişiz. Daha sonra onların kripto olduğu ortaya çıkmış, bundan dolayı bizi suçluyor. Bunu savcı yapacak, bir okul suç işliyor mu işlemiyor mu o bilecek. Mahmut Tanal CHP Milletvekili bize önerge vermiş, biz o zaman hakkında soruşturma başlatılan okullara desteği kesmişiz. 'Hakkında soruşturma başlatılan okullara desteği kesiyorsun, niye kesiyorsun? Senin desteğin okullara yönelik destek değil, oraya öğrenci gönderen fakir vatandaşlarımıza yönelik bir destek. Fakir evladını özel okulda okutmasını niye engelliyorsun?' diye de sorusu var. Bu destek veliye yönelik, okulu lekeleme diyor, diğeri de diyor ki 'Niye destek verdin?' diyor. Bunlar her zaman çelişkili davranıyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum