MEB, gereksiz yazışmalar için sistem kurmalı

MEB, gereksiz yazışmalar için sistem kurmalı

Milli Eğitim Bakanlığı bazı detay sorunlarda bir bilgisayar yazılımı hazırlamadığı için, bir sorun tespiti yapan il milli eğitim müdürlükleri 81 ile yazı yazmak zorunda kalıyor

24 Ocak 2013 tarihinde gündem getirdiğimiz haberde, mevzuata aykırı işlem yapan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personeline verilen cezaların tek tek diğer 80 ile resmi yazıyla bildirilmek zorunda kalındığına dikkat çekmiştik.

Söz konusu yazıya gelen yorumlarda, bazı tekil sorunlarda da sık sık bu bürokratik işlemin yapıldığı belirtilmiştir.

MAHKEMEDEN GELEN "BU ÇOCUK HANGİ OKULDA OKUYOR?" YAZILARI

* Benzer bir işlem daha var. "A" İlçesi Asliye Hukuk Mahkemesi soruyor. Annesi "X" ile babası "W" arasındaki anlaşmazlık sonucu nerede olduğu tespit edilemeyen 2005 doğumlu ve "1111111111" TC kimlik numaralı "Q" nun hangi okulda okuduğunun tespit edilerek 12.12.2012 günü saat 12.00'ye kadar mahkememize bildirilmesi. Haydi bir yazışma trafiği, ildeki bütün okullara yazı gidiyor. Mahkeme başkanında akıl var mı, il milli eğitim müdüründe akıl var mı, ilçe milli eğitim müdüründe akıl var mı? Kimse hayır demedi değil mi? Mernis denen bir sistem var mı, UYAP diye bir sistem var mı, e-okul diye bir sistem var mı? Kimse hayır yok demedi değil mi? Peki kardeşim niye yazı ile soruyorsunuz, o sistemler oluşturuluncaya kadar milyarlar dolusu para sarf edilmedi mi, hala dökülmeye devam edilmiyor mu? Kimse hayır dökülmedi demedi değil mi? Ne duruyorsun kardeşim, bas tuşa, gir duşa. İşin en sinir bozucu tarafı 7 yaşındaki çocuğun liseden sorulması, elime yazı geldiğinde onu havale eden milli eğitim müdürüne, paraf eden şube müdürüne, yazıyı çoğaltan şefe sahip oldukları yüksek zeka düzeyi sebebiyle hayranlıklarımı sunuyorum.

SAHTE DİPLOMA YAZILARI

KAYIP ÖĞRENCİ YAZILARI

* Kayıp öğrencide olduğu gibi benzer başka bir uygulama daha var. Sahte diploma alanlar aynı şekilde bir yazı ile illere,ilçelere ve okullara bildiriliyor. Ama yazılar hiçbir işe yaramıyor. Okunup arşivleniyor. Gene masraf,zahmet ve zaman kaybı. Halbuki MEB internet sayfasında ya da MEBBİS de bir yer açsa ve ordan duyursa hem herkes anında ulaşır hem de bu kadar israf olmaz.

MÜHRÜNÜ KAYBEDEN MUHTAR

MAHKUMİYET ALAN KİŞİLER

* Bir tek bu mu; "Kuş uçmaz" İlçesinin "Kervan Geçmez" Köyü muhatarı mührünü kaybediyor. Haydiii yaz 81 il valiliğine, 9 küsür kaymakamlığa... Ya da adam mahkumiyet almış, personel alırken bunu almayın; yaz bilmem kaç yere? Sanki personeli biz kendi kendimize alıyoruz! Hadi alan kurumlar var diyelim, onlarda adli sicil kaydı istiyor zaten... Yok, yok bu kafayla zor.

SAHTE DİPLOMA İÇİN İSTANBUL MEM 80 İLE YAZI YAZDI

Geçen hafta gündeme getirmiş olduğumuz konunun bir benzeri daha yaşanmıştır. İstanbul MEM, sahte diplomaya dair bir yazıyı 80 il milli eğitim müdürlüğü ile 39 ilçe kaymakamlığına ve emniyet müdürlüklerine yazmıştır. Resmi Yazı aşağıda yer alıyor.

Bu konularda merkezi bir yazılım sistemi kurularak, hiçbir işe yaramayan ev direkt olarak arşivlenen bu sistemlerin sona erdirilmesi gerekmektedir.

 

www.memurlar.net www.memurlar.net

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.