MEB Görevde Yükselme Sınavında Baraj Düşürülsün Ve Çan Eğrisi Uygulansın

MEB Görevde Yükselme Sınavında Baraj Düşürülsün Ve Çan Eğrisi Uygulansın

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzuna göre, merkez ve taşra teşkilatı Şef ve Memur kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavı 06 Aralık 2015 Pazar günü yapılmıştır.

Merkez ve Taşra Teşkilatı Şef ve Memur Kadroları İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzuna göre, merkez ve taşra teşkilatı Şef ve Memur kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavı 06 Aralık 2015 Pazar günü yapılmıştır. Yönetmelikler ve kılavuzda, bu sınavlarda başarılı sayılmak için yazılı sınavdan en az 70 puan almak şartı yer almaktaysa da bu puanın yüksek olmasından dolayı görevde yükselme sınavına katılan çok sayıda aday, barajın altında kalarak başarısız sayılmakta ve görevde yükselemedikleri için mağdur olmaktadır.  Ayrıca, sınavın değerlendirmesinin çan eğrisi sistemine göre yapılması hakkaniyet gereğidir.
Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, mevzuatta gerekli yasal düzenlemenin yapılarak, görevde yükselme sınavında başarılı sayılmak için baraj puanın düşürülmesi ve sınavın değerlendirilmesinin çan eğrisi sistemine göre yapılması hususunda talepte bulunduk.

meb_gorevde_yukselme_1547_14122015.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.