MEB Hangi İşleri Kime Devretti? MEB Ne Yapıyor?

MEB Hangi İşleri Kime Devretti? MEB Ne Yapıyor?

Peki, sorarım MEB ne yapıyor? Öğretmene şeker veriyor il dışı atama iptal yazısı, ikinci il dışı, ikinci özür vs. gibi dostlar alış verişte görsün misali işine gelirse seçim zamanlarında il ve ilçe emri de veriyor.

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, son dönemde yaşanan gelişmeler karşısında sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulundu ve MEB'i eleştirdi.

İşte o açıklama;

Eğitimde; 
Kumbarayla para toplama İnsani Yardım Vakfı-İHH'ya,
Öğrencilere yönelik kurslar; sosyal, kültürel, sportif ve teknik kurslar Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı-TÜRGEV'e,
Öğretmenlere yönelik kurslar; Osmanlıca Türkçesi vb kurslar HAYRAT'a,
eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler ENSAR'a,
Yönetim işleri Paralel Sendikaya emanet. Durmak yok mülakata devam.

Peki, sorarım MEB ne yapıyor? Öğretmene şeker veriyor il dışı atama iptal yazısı, ikinci il dışı, ikinci özür vs. gibi dostlar alış verişte görsün misali işine gelirse seçim zamanlarında il ve ilçe emri de veriyor. Durmak yok mülakata devam.

Eee peki; 18. Millî Eğitim Şurası Kararlarının "Öğretmenin Yetiştirilmesi, İstihdamı Ve Mesleki Gelişimi" başlıklı bölümü 27. maddesi; "27. Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli, ek ders ücretleri 12 TL'ye çıkarılmalı, görev aldığı projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmeli, yöneticilere ek ders ücreti yerine makam tazminatı ödenmeli ve ek ders ücretinin maaşlara yansıtılmasına yönelik düzenlemeler yapılmalıdır." hükümlerinde her yıl kasım ayında bir ikramiye ödenmesi ve ek derslerin 12 TL'ye çıkarılması kararı alınmasına rağmen bu güne kadar bir arpa boyu yol alınmadı. Durmak yok mülakata devam. 

2005 yılında ek dersler 10 lira olacaktı 2017'deyiz ek dersler kendiliğinden enflasyon artışlarıyla 10 küsur lira oldu. Durmak yok mülakata devam.

Yardımcı Hizmetler ve Genel İdari Hizmetleri Sınıfında görev yapan personelin görev tanımları yapılacak sözü 2008 de verildi 2017'deyiz hala ses soluk yok. Durmak yok mülakata devam.

MEB Kurum İdari Kurulu Nisan 2008 Çalışma Raporunun 4.maddesi şu şekildedir:

"4-"Yardımcı Hizmetler ve Genel İdari Hizmetleri Sınıfında görev yapan personelin iş tanımları açık ve net bir şekilde belirlenmelidir."
önerisi ile ilgili olarak çalışma başlatılması önerileri üzerinde görüş birliğine varılmıştır."

Ancak bu açık mutabakata rağmen, Genel İdare Hizmetleri Sınıfı, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personelin görev tanımları hususu, 2008 yılından 2012 yılına kadar gündeme hiç gelmemiştir. 2012 yılında MEB; "Görev Tanımları 2013 Yılının İkinci Yarısında Tamamlanacak" Sözü Vermiştir. 2017 yılındayız hala ses seda yok. 

MEB’de atanmayan öğretmen sayısı 2002 yılında 77 bin iken şuan 450 bine dayanmıştır. MEB'de yenilik ise çok rotasyon geldi en önemlisi mülakat geldi.
Durmak yok mülakata devam.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.