MEB; "Hesap Soracağız"

MEB; "Hesap Soracağız"

MEB, meydana gelen usulsüz davranış, ihmal veya kasıtlı olayın sorumlularından da hesap soracağını açıkladı

 

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

28.09.2012

 

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

Basında son günlerde arka arkaya çıkan ve maksatlı olarak yapılan bazı haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

 

Farklı illerimizde meydana gelen çeşitli konulardaki bazı haberler kasıtlı olarak bu yıl uygulanmaya başlanan 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemini sorgulatmak üzere kurgulanmışlardır.

 

17 milyon öğrencisi, 700 bin öğretmeni ve milyonlarca velisiyle büyük bir camia olan Milli Eğitim Camiamız zaman zaman münferit bazı olaylar sebebiyle haberlere konu olmaktadır. Haberlerde yer alan iddiaları araştırmak varsa ihmal veya suç unsuru olan olaylara zamanında ve etkin bir şekilde müdahale etmek veya edilmesini sağlamak Bakanlığımızın görevidir. Ancak kasıtlı olarak kurgulanmış veya gerçeklerin çarpıtılarak verilmesi ile sistem hakkında kamuoyunu yanlış yönlendirmek iyi niyet ve Basın Meslek İlkeleriyle bağdaşmamaktadır. Basın, bizim daima gönüllü denetmenlerimiz olmuş ve bize yol göstermiştir. Mağduriyetlerin önlenmesinde bizim en büyük destekçimizdir.

 

Bu nedenle, ideolojik hedeflerle öğretmen, öğrenci, veli ve yöneticilerimizin henüz kanıtlanmamış iddialar veya kurgulanmış bazı olaylar neticesinde itibarlarının veya kişilik haklarının zedelenmemesi konusunda basınımızın duyarlılığına güveniyoruz. Ayrıca, meydana gelen usulsüz davranış, ihmal veya kasıtlı olayın sorumlularından da hesap soracağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

   Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 

 

 

 

1464

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.