MEB Müdür Yardımcılığı Sınav Konuları ve Soru Dağılımı

MEB Müdür Yardımcılığı Sınav Konuları ve Soru Dağılımı

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavında Soru ve Cevaplarla Merak Edilenler ÖZEL HABER 20 Mart 2016 tarihinde yapılması planlanan Milli Eğitim Bakanlığı Müdür Yardımcılığı Sınavı Kılavuzu yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2016 yılı içerisinde, 20 Mart 2016'da yapacağı Müdür Yardımcılığı sınavı için dün bakanlık tarafından duyuru yayınlandı. Duyuru ile birlikte Müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin akıllarındaki bazı sorular da cevap bulmuş oldu.

En çok merak edilen konuların başında sınavda sorulacak sınav konuları ve soru dağılımıydı. Bakanlığın yayınlamış olduğu duyuruya göre müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlere 20 Mart 2016 Pazar günü saat 14.00'da 100 soru yöneltilecek. Bu 100 soru 20 ayrı bölüme ayrılarak çeşitli yüzdelerle dağıtıldı. En çok soru çıkacak iki kısım Türkçe Dilbilgisi ve Genel Kültür kısımları olacak. Bu bölümlerden her birinden 10'ar soru sorulacak.

MEB Müdür yardımcılığı görevde yükselme sınavındaki sınav konuları ve soru dağılımı şu şekilde belirlendi:

mebkonu.jpg

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı başvurular

Sınava başvurular 25 Ocak 2016 tarihinde başlayacak ve 17 Şubat 2016 tarihinde sona erecek. Başvurular meb.gov.tr üzerinden elektronik başvuru formu ile alınacak.

MEB Müdür Yardımcılığı Sınav Ücreti

Adaylar Vakıf, Halk ve Ziraat bankalarından herhangi birine TC kimlik numaralarını belirterek MEB 2016 Müdür Yardımcılığı sınav ücreti olarak 80.00 TL yatıracak. 

Sınav merkezi olarak ise 20 il belirlendi. Bu iller şöyle:

ADANA, ANKARA, ANTALYA, BURSA, DİYARBAKIR, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, İÇEL, İSTANBUL, İZMİR, KAYSERİ, KOCAELİ, KONYA, SAMSUN, SAKARYA, ŞANLIURFA, HATAY, MANİSA, BALIKESİR, KAHRAMANMARAŞ, VAN, AYDIN, DENİZLİ, TEKİRDAĞ, MARDİN, MALATYA, TRABZON, ORDU, ZONGULDAK, ELAZIĞ VE ÇORUM

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.