MEB Müsteşarı'ndan Çok Önemli Açıklamalar

MEB Müsteşarı'ndan Çok Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı NTV haber canlı yayınında gündeme dair öğretmenler ve öğrencilerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

MEB MÜSTEŞARI YUSUF TEKİN'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.  

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin, katıldığı NTV haber canlı yayınında gündeme dair öğretmenler ve öğrencilerle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Müsteşar Yusuf Tekin FETÖ terör örgütünün kapatılan okullarından kaynaklı oluşacak mağduriyetin önlenmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek cevap bekleyen sorulara açıklık getirmiş oldu.

İŞTE MEB MÜSTEŞARI YUSUF TEKİN'İN O AÇIKLAMALARI

MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin FETÖ terör örgütüne bağlılığı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  ihraç edilen  22 bin öğretmenin yerine Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan atama izİnleri de kullanılarak ile atamalar yapılacağını belirterek şunları söyledi: "22 Bin açığa alınan öğretmen var. İlerleyen dönemlerde yeni açığa almalar olabilir. Bu durumdan dolayı  öğretmen ihtiyacımız olacak. Hukumetimizin bize vereceği 20 binin üzerinde kadroyu biz sözleşmeli öğretmen atayarak açığımızı gidereceğiz.  Yeni atanan öğretmenlerimizi mülakat sınavı ile sözleşmeli olarak atayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık.  Mülakat sınavı için mülakat komisyonlarımızı  ve  mülakat merkezlerimizi hazırladık.  Hükümetimiz bakanlığımıza vereceği kontenjanı ilan eder etmez atama  takvimimizi ilan edeceğiz. Eylül ayına yetiştireceğiz. Yetişmez ise olağanüstü durumdan dolayı 40 bin civarı norm fazlası öğretmenlerimizden fedakarlık isteyeceğiz" dedi.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı Yusuf Tekin FETÖ terör örgütüne bağlı okullarda 138 bin öğrenci bulunduğunu, bu öğrenciler için de bakanlığın tüm çalışmaları başlattığını nakil ve puan sistemi ile devlet okullarına bu öğrencilerin nakillerinin gerçekleştirileceğini söyledi


www.mebpersonel.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum