MEB Öğrenci Kıyafet Yönetmeliğini Neden Değiştirmiyor

MEB Öğrenci Kıyafet Yönetmeliğini Neden Değiştirmiyor

MEB Öğrenci Kılık ve Kıyafetlerine dair Yönetmeliği Neden Değiştirmiyor

MEB  Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine dair Yönetmeliğini Neden Değiştirmiyor.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanun 115.maddesi İkinci ve üçüncü fıkraları Demokratikleşme paketinin 13 Mart 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasıyla yürürlüğe girmişti. Böylece dini inancının gereğini yerine getirenleri engelleyen kişilere cezai yaptırımlar uygulanmasının önü açılmış oldu.Ancak kanun çıktıktan sonra geçen süre altı ay olmasına rağmen özellikle okullarda dayanak gösterilen  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kılık kıyafet sınırlamaları ile ilgili dördüncü maddesi henüz değiştirilmemiştir.
    MEB kanuna aykırı bu yönetmeliğin ilgili maddesini yaz kıyafeti uygulamasıyla değiştireceğine dair büyük beklenti olmasına rağmen her hangi bir düzenleme yapmamıştır.Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı geçen gün katıldığı bir programda sunucunun öğrenci kılık kıyafeti yönetmeliğindeki başı açık ibaresi yazan yönetmeliği ne zaman değiştirileceği bunu yakından takip ettiği şeklinde ki soruya verdiği cevapta  bu yönetmeliğin ilgili 4.maddesinin değiştirileceğine dair bir cevap vermemiş konuyu personelin kılık kıyafetiyle ilgili açıklamalarla anlatmaya çalışmış bu yönetmelikten bahsetmemiştir.
   Milli Eğitim Bakanımızdan halkımızın , öğrencilerimiz ve eğitim camiasının beklediği 5237 sayılı kanuna göre uygulanması  sonucu suç işlenecek olan ve bazı art niyetli yöneticilerin ben ne yapayım yönetmelik böyle diyor bahanesini ortadan kaldırmak için yaz kıyafet uygulamasının bitiği  kış kıyafet uygulamasının başlangıç tarihi olan 15 eylül itibariyle yönetmeliğin 4.maddesindeki başı açık ibaresini kaldırmasıdır.
Bu yönetmeliğin değiştirilme zamanı  çoktan geldi geçiyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin kılık kıyafet sınırlamaları ile ilgili dördüncü maddesi
MADDE 4 -e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.
 5237 sayılı kanun 115 maddesi .İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme
 Madde 115- (1) Cebir veya tehdit kullanarak, bir kimseyi dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya veya değiştirmeye zorlayan ya da bunları açıklamaktan, yaymaktan men eden kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
 
(2) (Değişik: 2/3/2014-6529/14 md.) Dini inancın gereğinin yerine getirilmesinin veya dini ibadet veya ayinlerin bireysel ya da toplu olarak yapılmasının, cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla engellenmesi hâlinde, fail hakkında birinci fıkraya göre cezaya hüküm olunur.
 
(3) (Ek: 2/3/2014-6529/14 md.) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale eden veya bunları değiştirmeye zorlayan kişiye birinci fıkra hükmüne göre ceza verilir.(bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) .
selam ve Saygılarımla

Fatih GENÇ
Eğitim yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum