MEB Performans Görevleri Değerlendiriliyor

MEB Performans Görevleri Değerlendiriliyor

Genel Müdürlüğümüz tarafından ,10-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Genel Müdürmüz Sayın Funda KOCABIYIK´ın katılımı ile Performans Görevi Değerlendirme Çalıştayı başladı.

Öğretim programlarının uygulamaya geçirilmesi ile kullanılmaya başlanan performans görevlerinin alanda uygulanmasında karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla Türkiye´nin farklı illerinden maarif müfettişleri, sınıf ve branş öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve Genel Müdürlüğümüz personelinin katılımı ile bir çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Funda KOCABIYIK, değerlendirme sürecinde, öğrencileri sınıflayan, sıralayan, kategorilere ayıran, başarılı ya da başarısız olarak etiketleyen ve başarısızları kendine göre eğitim zâyiatı olarak tanımlayarak insan kaynaklarını israf eden, pozitivist yaklaşım ve onun sistemdeki unsurlarının terk edilmesi gerektiği açıktır. Ayrıca çoktan seçmeli merkezi sınavlar yerine yeterlilik temelli, sürece dayalı, öğrenme çıktılarına odaklanan ve çoklu değerlendirmeyi merkeze alan bir sistemin ön plana çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. dedi.

Konu ile ilgili tüm paydaşların çalışmaya katılımının önemine vurgu yapan KOCABIYIK, katılımcılara teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.