MEB Personeline Hafta Sonu Mesai Verilmelidir

MEB Personeline Hafta Sonu Mesai Verilmelidir

MEB Personeline Hafta Sonu Mesai Verilmelidir

Hafta  sonu MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü özür grubundan atanamayan  öğretmenlerin atama işlemleri için il/ilçe müdürlüklerinin tedbir alması talimatını yayınladı. Daha açıkçası il/ilçe müdürlüklerinde  çalışanların hafta sonunda mesaiye gelmelerini istedi. Böyle bir talepte  bulunması yasal değil. Ama her zaman olduğu gibi taşra personeli bu talimata  uydu. Ancak 15 Eylül  Cumartesi günü milli eğitim müdürlüklerinde hiçbir işlem yapılamadı. Başvuru  modülü çalışmadı. Çalışanlar beklemekten adeta ağaç oldular. Günleri,  öğretmenlerin telefonlarına cevap vermekle geçti.  Okullarda onay veremedi.
 
Aşağıdaki talimatı, altyapıyı tamamladıktan sonra Genel  Müdürlük illere göndermeliydi. Kaldı ki bu durumda göreve çağırdığı personele  fazla mesai verilmelidir. Mal müdürlüklerinde, nüfus müdürlüğünde hafta sonu  çalışanlara mesai verilmektedir. MEB’de çoğu zaman mesai dışında işleri  tamamlamak zorunda kalan personelde bunlardan yararlandırılmalıdır.

“Başvurular 14-17 Eylül 2012  tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr  adreslerindeki Alan Değiştirme Elektronik Başvuru  Formu doldurularak yapılacak ve yukarıdaki öncelik sıralamasına göre  öğretmenlerimizin geçebileceği alan kontrol edilerek, okul, ilçe ve il millî  eğitim müdürlüklerince aynı gün onaylanacaktır. 15 Eylül 2012 Cumartesi ve 16 Eylül 2012 Pazar günleri de işlemlerin aksatılmaması bakımından  il milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler  alınacaktır.”
 
Umarım,  16 Eylül Pazar günü başvuru onay modülü açılır, nöbet bekleyen personel  beklemekten ağaç olmaktan kurtulur.
 
Mustafa  DÖNMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.