MEB sınav ücretlerinde hepten çaresiz kaldı

MEB sınav ücretlerinde hepten çaresiz kaldı

MEB'in sınav ücretleri konusundaki çaresizliği ...

Bilindiği gibi 2016 yılında yapılan merkezi sınavlarda  "başta açık lise sınavları olmak üzere" görevli öğretmenlerin ücretleri ödenmemiştir. Bu konuda gerek öğretmenler, gerekse sendikalar girişimlerde bulunsalar da bugüne kadar öğretmenlerin ücretleri ödenmemiştir.

Konu ile ilgili BİMER ve bilgi edinmeye başvuran öğretmenlere MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi tarafından verilen cevapta ise adeta bir yalvarma söz konusudur.

Ücretleri ödeyemediklerinin sebebini Maliye Bakanlığı'na atan ve açıklaması çaresizlik kokan MEB yetkililerinin cevabı şöyle;

"Yeni görev ücretlendirmeleri ile ilgili Maliye Bakanlığı’ndan görüş beklenmektedir.  Maliyenin konuyu netleştirmesinden itibaren ücret ödeme çalişmalari başlatilacaktir. İlgili görev ücretleri merkezde ve ülke genelinde yatirilmayip ilgili hesaplamalar netleştiğinde ödeme işlemleri başlatilacaktir. Nadir olan bu durum karşisinda tüm çalişan ve emeği geçen vatandaşlarimizdan anlayiş ve sabir göstermelerini istirham ediyoruz. Görev parasi hakki olan çalişanlarimizin haklarinin zayii edilmeyeceği hususunda müsterih olmalarini bilmelerini istiyoruz. Saygılarımızla."

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi

Sayın yetkililere önerimiz topu Maliye'ye atarak acınacak duruma düşmek değil, öğretmenlerin hakkını biran önce ödenmesi için gereğini yapmasıdır.

Türkiyeegitim.com özel haber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.