MEB şube müdürlüğü için nihai karar

MEB şube müdürlüğü için nihai karar

1.709 MEB şube müdürü için nihai karar verildi, atamalar iptal olacak mı? Şimdi ne olacak?

1.709 MEB şube müdürü için nihai karar verildi, atamalar iptal olacak mı? Şimdi ne olacak?

MEB, şube müdürü atamaları sil baştan!

1709 şube müdürü atamasına ilişkin Danıştay'da açılan davalarda; Danıştay 5. Dairesinin 2013/8367 Esas ve Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir. Her iki kararda da özetle, "Şube Müdürlüğü atamaları için; sadece sözlü sınavla atama yapılamayacağı, objektif olan yazılı sınavının değerlendirme dışı bırakılamayıp belirleyici olması gerektiğinden söz edilmiştir."anılan Danıştay kararlarının uygulanmaması üzerine MEB aleyhine 100'lerce dava açılmıştır.

İşte bu kararlardan biri Ankara 7. İdare mahkemesi tarafından verilmiş ve "Mahkeme kişinin mülakatının iptaline, yapılan tüm sözlü (mülakatların) iptaline ve sadece sözlü puanı ile yapılan 1709 şube müdürü atamasının iptaline" karar vermiştir.

meb şube müdürlüğünde nihai karar

Milli Eğitim Bakanlığı kararı Danıştay'a temyiz etmiştir Danıştay 2.dairesi 15.10.2015 karar tarihli Esas:2015/3097 Karar 2015/8038 kararında Ankara 7.İdare Mahkemesinin temyize götürülen kararındaki"Sadece Sözlü Sınav puanlarına göre oluşturulan başarı listesi esas alınarak 1709 adet şube müdürü kadrosuna yapılan atama işlemlerinin TÜMÜNÜN İPTALİNE ilişkin kısmın AYNEN ONANMASINA. 15.10.2015 tarihinde OYBİRLİĞİ ile KESİN OLARAK karar vermiştir."

Danıştay Sadece Sözlü Puanı ile yapılan 1709 Şube Müdürü Atamasının İptali kararını ONAMIŞTIR.

Danıştay Kararında; MEB Taşra Şube Müdürlüğü atamalarında hukuka uyarlılık bulunmadığını, kişinin başarı sıralamasının sadece sözlü puana göre yapılamayacağını, adayın yazılı ve sözlü puanlarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş ayrıca yapılan 1709 şube müdürlüğü atamasını sadece sözlü sınav esas alınarak yapıldığı için İptal etmiştir

İdari Yargılama Usul Kanunun 28. Maddesinde Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak 30 günü geçemez." denilmektedir.

Şimdi Milli Eğitim bakanlığına düşen Atanan ve atanamayan 5913 şube müdürü adayını daha fazla mağdur etmeden Mahkeme kararlarının gereklerini yerine getirip.1709 şube müdürü atamasını iptal etmeli ve yayınlamış olduğu görevde yükselme yönetmeliğine göre tüm münhal (boş )bulunan şube müdürlüğü kadrolarını sınavı kazanan şube müdürlerine açmalı Yeniden tercihler alınarak Yazılı ve Sözlünün Aritmetik Ortalamasına göre atamaları yenilemeli ve MEB şube müdürlüğü kaosuna son vermelidir.

İŞTE O KARAR

      

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum