MEB Şube Müdürlüğünde Paralel İhanet

MEB Şube Müdürlüğünde Paralel İhanet

2014 yılında yapılan Milli Eğitim Şube Müdürlüğü mülakatına şaibe karıştırıldığı yönündeki iddialar ortalığı karıştırmıştı.

2014 yılında yapılan Milli Eğitim Şube Müdürlüğü mülakatına şaibe karıştırıldığı yönündeki iddialar ortalığı karıştırmıştı. Komisyonlarda yapılan paralel ayarlamalar neticesinde hak eden birçok insanın mağdur edildiği konuşuluyor. Paralel yapıya mensup komisyon üyelerinin, bukalemun gibi renk değiştirerek, mülakatta önceden ayarlanmış isimleri fazla puanla öne çıkardıkları iddia edildi.

Türkiye ve eğitim camiası yeni bir şaibe iddiası ile çalkalanıyor. Yeni Şafak Gazetesinin haberi bütün ülkede şok etkisi oluşturdu. 17 Aralık devlete darbe girişiminde baş aktör oynayan Paralel yapılanmanın, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü mülakatına sızdığı iddia edildi.

Paralel yapıya mensup komisyon üyelerinin, bukalemun gibi renk değiştirerek, mülakatta önceden ayarlanmış isimleri fazla puanla öne çıkardıkları iddia edildi.

Yaklaşık 500 kişinin hak ihlali nedeniyle itirazda bulunduğunu iddia eden Yeni Şafak Gazetesi, mülakatın yeniden yapılması gerektiği konusundaki görüşlere de yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlerinin komisyonda olmasının başlı başına bir sorun olduğu iddia edilirken, neden yasa ile görevden alma sonunda bu mülakatların yapılmadığı merak ediliyor.

Paralel yapıya mensup birçok İl Milli Eğitim Müdürünü Şube Müdürlüğü mülakatlarında ayarlama yaptıkları konuşuluyor. Yüksek puan alan birçok sağlam, kaliteli insana düşük puan ayarlaması yapıldığı ve paralel yapıya mensup lakin bukalemun gibi renk değiştirmiş gözükenleri ise yüksek puanlar verildiği iddia ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum