MEB şube müdürü mağdurlarından çağrı

MEB şube müdürü mağdurlarından çağrı

MEB Şube Müdürü Mağdurlarından Anlamlı Bir Öykü "Berlin'de Hakimler Var."

Herkesin hemen hemen bildiği bir kavram vardır : "Berlin'de hakimler var!

Kavramın öyküsü şöyle: Prusya Kralı II. (Büyük) Frederik, Potsdam ormanlarında gezinirken bir tepeye ulaşır. Görür ki hemen yanında daha büyük bir tepe daha vardır ve bu tepenin üstünde bir değirmen kuruludur.

Yüksek olan tepeye Saray yaptırmayı düşünmektedir. Değirmeni satın alarak bu hayalini gerçekleştirmek ister. Fakat değirmenci satışa razı değildir.

Büyük Frederik değirmenciyi ikna etmek için önce değirmene değerinin kat kat üstünde bir bedel ödemeyi teklif eder.

Sans-Souci, "Hayır. Değirmenim satılık değil" der.

Kral bu cevaba kızar ve " Sen benim Prusya Kralı olduğumu bilmiyor musun ?" diye sorar. " Biliyorum, biliyorum" der Sans- Souci, "Sen de benim bu değirmenin tapulu sahibi olduğumu biliyor musun" diye anlamlı ve ağır bir cevap verir.

Kral çok öfkelenir. "Senin tapunda olsa rızanda olmasa, ben burayı zorla alacağım. Bakalım o zaman ne yapacaksın?" der.

Değirmenci başını kaldırır ve atının üzerinde bütün ihtişamı ile duran Kral'a, sükünet için de "Berlin de hakimler var" der.

"Berlin'deki Hakimlerin" Değirmencide yarattığı özgüven Büyük Frederic'de büyük etki yaratır. Kral bu yel değirmeninin Prusya Krallığı devam ettikçe korunmasını ister ve onun yanındaki daha alçak olan tepeye sarayını yaptırır ve bu sarayın adını da Sans-Souci Sarayı koyar.

Aşağıda size günümüzdeki hali ile Sans-Souci Sarayı ve Sans-Soucinin değirmenin ortak fotoğrafını sunuyoruz.

2012 de seçilmiş bir devlet yöneticisi: Benim bir bakanım bir şube müdürünü yerinden oynatamıyor. Yargı onu orada tutuyor.. Kuvvetler ayrılığı bize engel oluyor diyor.

1745 de Büyük bir imparatorlukta kral "Koca imparatorluğun Kralıyım, Berlin'deki yargıçlar yüzünden bir değirmeni yerinden kaldıramıyorum" demiyor.

Hak ve özgürlüklere saygılı oluyor..

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1709 şube müdürleri ataması mahkemeler tarafından ( Danıştay 2-5- Ankara Bölge idare Mahkemesi 1.kurul, Diyarbakır Bölge İdare mahkemesi, Ankara 7.idare mahkemesi, Ankara 9.idare mahkemesi, Ankara 4. idare mahkemesi Ankara 17. idare) iptal edildiği ve atamaların yeniden aritmetik ortalama ile yapılması gerektiği Sayın Müsteşarımız, Sayın Bakanımız, Sayın Başbakanımız hatta Sayın Cumhurbaşkanımız'ında bilgisi dahilindedir.

Eğitim camiasının binlerce üyesi ve sınavı kazanan 5900 şube müdürü adayı bu iptali beklerken bakanlık yetkililerinin anlamsız suskunluğu, Yargı tarafından iptal edilmiş atamaları koruma içgüdüsü, Yüce Meclisimize hukuksuz yasa çıkarma girişimleri atanan ve atanamayan binlerce Şube müdürü ve adayının ve ailelerinin yüreklerini hukuk kararlarına rağmen yaralamaktadır. Bu hukuksuzluğu, kişiye özgü kanun çıkarma girişimlerini, mahkeme kararlarını yok sayma, uygulamama tavrınızı bırakıp, şube müdürlerinin artık çığlığa dönen feryadını duyarak Devlet büyüğümüz olarak adaleti tesis edeceğinizden kuşkumuz yoktur.

Bu malum konu yüz binlerce eğitim camiasının takibindedir. Sizlerin de her zaman belirttiği gibi "Hiç kimse hukuktan üstün değildir. Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir.".

Bu konu Özelde 5900 Şube Müdürü adayını, Genelde ise Milli Eğitim camiasını ve tüm Türk Milletinin içini kanatmakta ve derinden yaralamaktadır.

Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu'nun söylemelerinin aksine kariyer ve liyakatin MEB nezdinde hiç kıymeti harbiyesi olmadığı bu günlerde; Binlerce şube müdürü hukukun uygulanacağı günleri özlemle beklemekte iken ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı sadece izlemektedir.

İdare mahkemelerinin ve özellikle Danıştay dairelerinin kararlarına rağmen, üstelik hukuksuzluğu yasalaştırma girişimlerinden sonra, Atanan ve atanamayan 5900 şube müdürü adayı ;"bu yargı kararları yetmez 1709 atamanın iptal edildiğini söyleyen üst mahkeme kararını bekliyoruz " diyen Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine bizde haykırıyoruz "ANKARADA HAKİMLER VAR " her ne kadar da süreç uzatılsa da. Bağımsız Türk Mahkemelerinde verilen yargı kararları doğrultusunda 1709 şube müdürlüğü ataması iptal edilip yeniden tercihler alınarak atamalar yenilenecektir.

Üstünlerin hukukunun hüküm sürdüğü değil hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşamak dileğiyle.

MEB Şube Müdürü Mağdurları

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum