MEB Taşra Yönetmeliği Unutulmasın!

MEB Taşra Yönetmeliği Unutulmasın!

MEB Taşra Yönetmeliği Unutulmasın!

“Birçok mevzuatı son anda yayınlamayı alışkanlık haline getiren MEB’in adı , SON DAKİKA ya da FLAŞ HABERLER bakanlığı olarak değiştirilecek!”

 

Taşra yöneticileri yer değiştirme yönetmeliğinin 14 Eylül 2012 tarihine kadar yayınlanması gerekiyor. Yaz aylarında yayınlanması beklenen yönetmeliğin son anda ertelendiği gündeme gelmişti. 4+4+4 nedeni ile ertelendiği iddia edilen yönetmeliğin yayınlanmasının belirsizliği devam ediyor.

 

652 sayılı KHK nin düzenleyici Geçici 6. Maddesi aşağıda ki gibidir.

Düzenleyici işlemler

GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler bir yıl içinde yürürlüğe konulur. Bu düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar mevcut düzenlemelerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.

KHK nın geçici maddesi gereği yönetmeliğin yayınlanması gerekiyor. Birçok konuda son anda mevzuat yayınlamayı alışkanlık haline getiren MEB, taşra yöneticilerinin yönetmeliğini de son gün yayınlayacak gibi… Bakanlığın adı SON DAKİKA ya da FLAŞ Bakanlığına dönüşecek. Bir çok mevzuatta son anda çark ediliyor.

Taşra yöneticilerinin beklentisi yönetmeliğin 14 Eylül 2012 tarihine kadar yayınlanacağı ancak uygulamanın 2013 yılında yapılacağı yönündedir.

Cengiz ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.