MEB: Telefonunda ByLock olmadığını kanıtla

MEB: Telefonunda ByLock olmadığını kanıtla

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son KHK ile 2 bin 585 öğretmenin ihraç edilmesinin ardından harekete geçen eğitim sendikaları üyelerinin göreve iade edilmesi için bakanlık ve hükümet nezdinde görüşmelere başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son KHK ile 2 bin 585 öğretmenin ihraç edilmesinin ardından harekete geçen eğitim sendikaları üyelerinin göreve iade edilmesi için bakanlık ve hükümet nezdinde görüşmelere başladı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü başta olmak üzere bakanlık yetkilileri sendikalardan itirazlar karşısında öğretmenler hakkındaki suçlamalara karşı bilgi ve belge istedi. Herhangi bir soruşturma geçirmeden görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenler için temel gerekçe ise üzerlerine kayıtlı telefonlarda, Gülen Örgütü kendi arasında iletişim kurduğu program olarak kabul edilen ByLock programının bulunması, Bank Asya hesap ilişkileri ve terör örgütleri bağlantısı iddiası gösterildi.

Sendikaların görüşmelerinde bakanlık, ByLock'ta kayıtlı olduğu iddia edilerek ihraç edilen öğretmenler için savcılıkları işaret ederek temiz kağıdı istedi. Adliyelere yönlendirilen öğretmenlerden, sahip oldukları telefonlar üzerinden yapılacak incelemenin, MİT'ten gelen liste ile karşılaştırılması ve savcılık imzalı "Üzerime kayıtlı hat ve cihazlarda ByLock uygulaması yoktur" yazılı bir belge talep edildiği öğrenildi. Öğretmenlerden ayrıca, diğer suçlamalar için isedaha önce haklarında açılmış davalardan beraat ettiklerine ilişkin belgeleri sunmaları veya soruşturmalarla aklandıklarını belgelemeleri istendi.

"DAHA TİTİZ OLUNMALI"

Hükümete yakınlığı sebebiyle üyelerinin haklarını yeterince korumamak ve pasif kalmakla eleştirilen Eğitim Bir Sen'in Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Şifreli konuşmalarla ilgili savcılıklarda ifadeleri alınan, bu hat kendisi üzerlerine kayıtlı olsa da kendisinin kullanmadığı mahkeme yolu ile tespit edilmişler var. Daha titiz dikkatli değerlendirme yapılmasını, bant çözümlerinin yapılarak kimin kullandığının belli olması, yazılı ve sözlü çözümlerin yapılarak tespit edilmesini istiyoruz" dedi. Bank Asya'da hesabı olduğu gerekçesi ile ihraç edilenler hakkında da, insanların çeşitli vesilelerle banka ile ilişkisi olabileceği ama bunun doğrudan örgütle irtibat anlamına gelmediğini vurgulayan Selvi, altını olup bozdurmak isteyenlerin altını TL'ye çevrilince yeni hesap açmış gibi algılandığını ve bunun da mağduriyete neden olduğunu söyledi.

CUMHURİYET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.