MEB: Torpil değil öğretmen ihtiyacı

MEB: Torpil değil öğretmen ihtiyacı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, “Geçici görevle çalışan tüm öğretmenler okullarına dönecek” kararı, uygulamaya farklı yansıdı

Aralarında Ak Parti milletvekillerinin yakınlarının bulunduğu bazı öğretmenler için bu kararın uygulanmadığı dün basında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün, Ankara Valiliği’ne gönderdiği yazıyla 48 kişinin, bakanlık merkez teşkilatında geçici olarak görevlendirildiği bildirildi. Bu listedeki isimler arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kayınbiraderi Kemal Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın eşi Aslıhan Akdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’in akrabası Hatice Çelik, AKP Muş Milletvekili Faruk Işık’ın eşi Meral Işık da yer aldığı iddia edildi.

48 değil 200 kişi

MEB yetkilileri ise sayının iddia edildiği gibi 48 değil yaklaşık 200 kişi olduğunu belirterek, “Bakanlığın merkez teşkilatında personel ihtiyacı bulunuyor. Bu kişilerin geçici görevlendirilmeleri, yıl sonuna kadar uzatıldı. Bu listede sadece birkaç isim Ak Parti vekillerinin yakını. Kesinlikle ayrımcılık yapılmadı. Bu 200 kişi yıl başında kadrolarının bulunduğu yerlere gönderilecekler” dediler.

Akdoğan: Bize ayrıcalık yok

Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, bu haberler üzerine, “Eşim 10 küsur yıllık öğretmen. İki yıl önce normal puan sistemiyle Ankara’ya geldi ve meslek lisesinde zaten kadrolu öğretmen. Talim Terbiye Kurulu’nda geçici görevlendirmeyle bulunuyordu. Eş durumundan başkalarına atama yapılmazken eşime bir ayrıcalık sağlanmış gibi bir durum söz konusu değil. Eşim böyle bir formülün içinde yer almıyor. Bakanlık elbette geçici görevlendirme yapabilir. O görevlendirmeyi de gazeteden öğrendik, bizim için cazip bir durum veya bir ayrıcalık söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum