MEB üst yönetimi değişiyor - İstanbul'a 12 Müdür Adayı Var

MEB üst yönetimi değişiyor - İstanbul'a 12 Müdür Adayı Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, eğitimde hedeflenen ilerlemenin kaydedilemediği yönündeki eleştirisi, MEB'te karşılık buldu. Üst yönetiminde önemli koltuk değişiklikleri başladı. Talim Terbiye'den sonra 2 genel müdür daha değiştirildi.

EĞITIMDE yeni yapılanma kapsamında geçtiğimiz hafta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız'ın Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine getirilmişti. Milli Eğitim'e yön veren önemli koltuklarda görev değişimi başladı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık dün Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı. 5 yıldır Temel Eğitim Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Kocabıyık'ın yerine henüz yeni genel müdür ataması yapılmadı.

Genel müdür değişti

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görevlendirildiğini bildiren Kocabıyık, "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için var gücümle çalıştım. Anne olmanın da vermiş olduğu hassasiyetle çalışmalarıma gerekli özeni gösterdim. Şimdi yeni bir başlangıç yapıyorum. Görevi devraldığım Paris Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğine atanan Yusuf Ziya Yediyıldız'a başarılar dilerim.

Görevimi büyük bir heyecan ve şevkle yerine getirmek için sabırsızlanıyorum. Yeni görevimde de ülkemizin geleceği ve eğitim sistemimizin niteliğinin artırılması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Paris'e eğitim ataşesi

Paris Büyükelçiliği'nde Eğitim Ateşesi olan AB İlişkiler Genel Müdürü Yusuf Ziya Yediyıldız ise "39 yıllık meslek hayatımın 31 yılını Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün farklı kademelerinde geçirmenin gururunu yaşıyorum. Bu sürede çok özel ve önemli projelerde görev aldım. Bana verilen görevleri elimden geldiğince hukuk ve adalet çerçevesinde yerine getirmeye çalıştım. Anadolu'nun dört bir köşesinde görev yapan ve dünyanın dört bir yanındaki eğitim ateşesi ve eğitim müşaviri meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Mesai sırasında istemeyerek kırdıklarımız, üzdüklerimiz olmuştur. Affınızı diliyorum" diyerek yeni görevine başladı.

Mesleki Eğitim'de değişti

Mesleki Eğitim Genel Müdürü olarak ise 4 yıldır Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdüren Osman Nuri Gülay atandı. Bakanlık'taki görevine başlayan yeni Genel Müdür Gülay, "64. Hükümet Programı, Bakanlığımızın 2015- 2019 Stratejik Planı, Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2018) ile belirlenen mesleki ve teknik eğitime yönelik hedeflerin gerçekleştirilmesi ve Genel Müdürlüğümüze verilen görevlerin yerine getirilmesi, ilgili sektörlerle işbirliği içerisinde mezunların niteliğinin yükseltilmesi ve istihdamdaki iş gücünün bilgi, beceri ve yetkinliklerini artırmak için çalışacağız " diye kaydetti. Görev değişikliklerinin müsteşar yardımcısı, genel müdür, daire başkanı ve il müdürü düzeyinde süreceği bildirildi.

Bakanlık atama yapmadı İstanbul'a 12 Müdür Adayı Var

Talim Terbiye Kurulu Başkanı olarak geçtiğimiz görev verilen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız, üçlü kararnameyle resmi ataması yapılmadığı için halen Ankara'daki yeni görevine başlamadı. Yıldız'ın atamasının İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna atanacak ismin netleşmesinden sonra yapılması bekleniyor.

Eğitimin başkenti

5 bin 792 okulda 103 bin 178 öğretmenin görev yaptığı ve 2 milyon 523 bin 418 öğrencinin okuduğu İstanbul'a yeni müdür seçimi için Bakan Nabi Avcı'nın bizzat isimleri incelediği öğrenildi. Dünyada, öğrenci sayısıyla 10'un üzerinde ülke nüfusundan daha çok kişinin eğitim gördüğü mega kente atanacak isimde özellikle daha önce İl Müdürlüğü görevi yapmış olması yönünde deneyim arandığı öğrenildi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevine talip olan isimler arasında MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin de adı geçiyor.

7 il müdürünün adı geçiyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü görevi için Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Adana Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'ın adı da geçiyor.

5 ilçe müdürü var

İstanbul'daki 5 ilçe müdürünün adı da il müdürlüğü için konuşulan isimler arasında yer alıyor. Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, Beşiktaş Milli Eğitim Müdürü Dr.Önder Arpacı, Şişli Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür ve Sultangazi Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir'in adı da atama için Ankara'da konuşulan isimler arasında yer alıyor.

SULTAN UÇAR YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.